Verwarmen en koelen met een airco

Wist je dat je kan verwarmen en koelen met een airco?

Wil je graag de airco’s ontdekken van IZI Cool?

Neem gerust contact met ons op om informatie over onze modellen te vragen.

Wil je graag weten wat de prijzen van onze airco’s zijn?

JA:


Airco met verwarming

Wat is een airco met verwarming? De meesten van ons beschouwen verwarming en koeling als vanzelfsprekend. Wij verwachten dat verwarming ons warm houdt in de winter en airconditioning ons koel houdt in de zomer. Met één systeem dat beide regelt, kunt u geld besparen en een beter gecontroleerde temperatuur in uw omgeving bereiken.

Verwarmen en koelen met een airco

Werkt airconditioning samen met verwarming?

Als uw huis is uitgerust met centrale airconditioning, stromen warme en koude lucht door dezelfde kanalen. Wanneer een airconditioner of verwarming stuk gaat, is dat meestal te wijten aan een van de drie hoofdonderdelen. De meeste systemen gebruiken elektriciteit als belangrijkste energiebron.

Voordelen van verwarming met airconditioning

Airconditioning met verwarming biedt een aantal voordelen voor u en uw huis. De belangrijkste voordelen van airconditioning met verwarming zijn

Comfort

Airconditioning met verwarming biedt een hoog niveau van comfort door zowel in de zomer als in de winter een constante temperatuur te garanderen.

Programmeerbare thermostaten

Alle types airco’s met verwarming zijn uitgerust met programmeerbare thermostaten. Dit is een van de belangrijkste elementen van het systeem. Door het systeem te programmeren, kunt u genieten van een comfortabeler en koeler klimaat door de warme of koele lucht naar behoefte aan te passen.

Superieure luchtstroom

De motoren die in deze units worden gebruikt, zorgen voor een hoogwaardige en gelijkmatige luchtstroom in het hele huis of in specifieke kamers. Niet alleen verbetert het de luchtcirculatie, maar het kan ook helpen onzuiverheden uit de lucht te verwijderen en schimmel- of vochtvorming in kamers te voorkomen.

De stilte van airconditioning

Dankzij de moderne technologie en het gebruik van kanalen in de systemen en geavanceerde motoren in de units is het geluidsniveau nagenoeg nul. Dit betekent dat u kunt genieten van rust en stilte terwijl u uw huis verwarmt of koelt.

Effect op het milieu

Moderne toestellen en systemen die gebruik maken van gecombineerde verwarming en koeling zijn energie-efficiënter.

Langere levensduur

Omdat hoogrendementssystemen gebruik maken van een aan/uit-systeem, worden de systemen niet zo vaak gebruikt. Dit betekent dat ze minder vaak gerepareerd hoeven te worden en langer meegaan dan andere systemen.l

Koopt u een airco met verwarming?

Er komt een tijd dat alle verwarmingssystemen of airco’s aan vervanging toe zijn. Of u moet overschakelen op een airco met verwarming hangt af van hoeveel u uw huis verwarmt of koelt gedurende het jaar.

Bespaar geld met een airco met verwarming

Hoewel de meeste gebouwen, vooral bedrijfsgebouwen, al zijn uitgerust met centrale warmwaterverwarming en radiatoren, kan de vooruitgang in de moderne technologie en energie-efficiëntie u geld besparen door af te stappen van de traditionele verwarmingssystemen. Een airco gebruiken om gebouwen te verwarmen kan helpen. Verwarmingsairco’s zijn een van de meest efficiënte manieren om een ruimte te verwarmen, en ze kunnen u ook helpen aanzienlijk meer geld te besparen op de bedrijfskosten gedurende hun levensduur dan een centraal verwarmingssysteem. De installatie van een airco is meestal duurder, maar het geld dat u op lange termijn kunt besparen, is het waard.

Als u gebruik maakt van elektrische verwarming, zijn de kostenbesparingen nog groter, aangezien een elektrische kachel van 1 kilowatt 1 kilowatt elektriciteit nodig heeft om 1 kilowatt warmte te produceren. Als u airconditioning met verwarming gebruikt, krijgt u 6 kilowatt warmte voor slechts 1 kilowatt elektriciteit. Dit is een enorme kostenbesparing en mag niet over het hoofd worden gezien als het gaat om het verwarmen van uw huis of pand.

Als u een huis hebt dat is uitgerust met een elektrisch luchtgordijn, kunt u veel geld besparen op de warmte die u met dit systeem wegpompt, en moet u echt overwegen over te schakelen op airconditioning met verwarming. Overschakelen op airconditioning met verwarming brengt een hele reeks voordelen met zich mee, niet alleen het besparen van geld op de stookkosten van onroerend goed.  Maar ook dat airconditioning nuttig is voor de hete zomermaanden, vooral in een commerciële omgeving waar het belangrijk is dat uw werknemers koel en comfortabel kunnen werken.

Verwarmen met een airco

Kun je geld besparen met een airco? In een notendop, ja. Een airco bespaart geld wanneer hij wordt gebruikt om een gebouw te verwarmen. Wij hebben gemerkt dat steeds meer klanten hun airco’s gebruiken om hun gebouwen te verwarmen. Ook hebben veel potentiële klanten ons gevraagd om een offerte voor het installeren van nieuwe units. Of het nu gaat om kleine bedrijven, kantoren, restaurants of hotels, het principe blijft hetzelfde: met airconditioning kunt u geld besparen. Dit komt ook vaker voor in particuliere woningen, dus het zou ook op u van toepassing kunnen zijn.

De meeste, zo niet alle, gebouwen hebben al centrale verwarming voor warm water en radiatoren. Maar dankzij de vooruitgang op het gebied van moderne technologie en energie-efficiëntie zullen de meeste eindgebruikers geld kunnen besparen door de meer traditionele natte verwarmingssystemen uit te schakelen en in plaats daarvan airconditioning te gebruiken om hun gebouwen te verwarmen. Airconditioning is een van de meest efficiënte manieren om een ruimte te verwarmen en kan gedurende de levensduur ervan aanzienlijke besparingen opleveren in vergelijking met centrale verwarming.

Als u elektrisch zou verwarmen, zou de kostenbesparing nog groter zijn. Een elektrisch verwarmingstoestel heeft 1 kilowatt elektriciteit nodig om 1 kilowatt warmte te produceren, terwijl sommige van de krachtigere airco’s 6 kilowatt warmte kunnen produceren voor slechts 1 kilowatt elektriciteit. Dat is een enorme kostenbesparing die niet mag worden verwaarloosd wanneer u beslist hoe u uw gebouw wilt verwarmen.

Verwarmen en koelen met een airco

Er zijn werkelijk talrijke voordelen verbonden aan het overschakelen op een airco voor verwarming. Natuurlijk zijn luchtwarmtepompen en grondwarmtepompen nog efficiënter dan traditionele airco’s, maar in de zomermaanden heb je niet het voordeel van koeling, dus een airco is echt een oplossing om een aangename omgeving te creëren die niet te duur is. Of u nu geld wilt besparen op uw bedrijfskosten of uw traditionele systeem kapot is en aan vervanging toe is, wij denken dat een goed airconditioningsysteem de oplossing kan zijn.

Airconditioning met verwarming

Als u in een gemiddeld klimaat woont, is het waarschijnlijk dat uw verwarmings- en airconditioningsysteem u meer kost dan u denkt. U hebt waarschijnlijk ook gehoord van de meest voorkomende mythes over verwarming en koeling, en misschien hebt u ze zelfs uitgeprobeerd wanneer u op zoek bent naar goedkopere nutsvoorzieningen. Maar kosten deze praktijken u meer geld of helpen ze uw systeem efficiënter te laten werken? Wij ontkrachten enkele van de meest voorkomende mythes en vertellen u hoe u energie en geld kunt besparen op uw airconditioning met verwarming.

Een airconditioner met verwarming kopen

Er zijn enkele veel voorkomende mythen over airco’s. Door deze mythes te ontkrachten kunt u veel energie besparen op uw volgende rekening. De eerste mythe is dat het instellen van de thermostaat of het aan- en uitzetten van de thermostaat wanneer u die niet nodig hebt, meer energie verspilt dan bespaart. Dit is niet waar. Telkens wanneer u de temperatuur kunt verhogen (of verlagen in de winter), bespaart u geld en energie.

Uw verwarmings- en koelsysteem werkt door het verschil tussen de buiten- en binnentemperatuur te regelen. Als u het temperatuurverschil kunt verkleinen door uw thermostaat 10 graden hoger of lager te zetten wanneer u op vakantie gaat of ’s nachts gaat slapen, bespaart u geld. Dat komt omdat uw systeem dan minder hard hoeft te werken om uw huis te verwarmen of te koelen en de concurrentie met de buitentemperatuur aan te gaan.

Overweeg de aanschaf van een programmeerbare thermostaat die de temperatuur automatisch regelt volgens de parameters die u instelt, zoals het tijdstip van de dag. Een andere veel voorkomende mythe is dat als je de thermostaat een paar graden lager of hoger zet, het huis sneller zal verwarmen of afkoelen.

Dit is een grote, energieverspillende mythe. De waarheid is dat uw thermostaat niet harder werkt wanneer de temperatuur lager of hoger is dan de ingestelde temperatuur, hij draait alleen langer. In plaats van uw huis sneller te koelen, laat u uw airconditioner met verwarming gewoon langer werken om uw huis verder af te koelen dan u zou willen. Naast een programmeerbare thermostaat kunt u de temperatuur in uw huis regelen door te investeren in jaloezieën of gordijnen die een deel van het zonlicht buiten houden.

Hoe meer direct zonlicht er door uw ramen naar binnen valt, hoe warmer uw huis zal zijn en hoe meer uw verwarmings- en koelsystemen zullen moeten werken om bij te blijven. Overweeg te investeren in een hoogrendementssysteem om uw huis comfortabel te houden voor minder geld. Vergeet niet de airconditioning en verwarming in uw huis hoger of lager te zetten wanneer u weggaat of voordat u naar bed gaat, om deze zomer zoveel mogelijk geld te besparen en het comfortabel te houden.

Verwarmen en koelen met een airco

De voordelen en prijsklasse van airco-verwarmers

Bent u op zoek naar een manier om uw huis te ventileren en het toch warm genoeg te houden? Heeft u last van allergieën en wilt u ze onder controle krijgen? Overweeg dan de aanschaf van een luchtverwarmer. Airco’s zijn er in verschillende uitvoeringen en tegen verschillende prijzen.

– Wat is een airco verwarming?

– Hoe werkt een airco?

– Wat zijn de voordelen van een airco en hoeveel kost hij?

Dit artikel vertelt u alles wat u moet weten over airco’s.

Wat is een airco verwarming?

Een luchtverwarmer, ook wel airco of luchtbehandelaar genoemd, is een apparaat dat schone warme of koele lucht in een ruimte verdeelt. Dankzij de energiebesparende eigenschappen wordt een airconditioningverwarming thans beschouwd als een milieuvriendelijk alternatief voor een verwarmingsketel voor centrale verwarming. Er zijn verschillende soorten airco’s en de prijs varieert. U kunt airco’s op de vloer plaatsen of aan de muur hangen. Er zijn zelfs mobiele airco’s die met behulp van wielen gemakkelijk kunnen worden vervoerd. Airco’s zijn over het algemeen verkrijgbaar in de volgende modellen:

  • Aan de wand gemonteerde modellen
  • Plafondmodellen voor montage aan het plafond
  • Vloermodellen voor gebruik op de vloer
  • Luchtroosters voor boven het plafond (en dus uit het zicht)
  • Inbouwmodellen, bijv. in een kast (en dus uit het zicht)
  • Cassettemodellen voor montage in het plafond uit het zicht

Er wordt onderscheid gemaakt tussen single-split airconditioningunits, multi-split airconditioningunits en monobloc airconditioningunits:

Single-split airco

Wilt u een kleine ruimte of slechts één kamer in uw huis koelen of verwarmen? Dan is een enkele split airco voldoende. Dit type airco bestaat uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit.

Multi-split airco

Wilt u uw hele huis of bedrijfspand voorzien van warme en/of koude lucht en niet slechts één ruimte? Dan heb je een multi-split airco nodig. Dit type airconditioning bestaat uit een buitenunit en meerdere binnenunits die in verschillende ruimten kunnen worden geplaatst.

Monoblok airco

Een monobloc airco is een airconditioningsysteem zonder aparte buiteneenheid. De kast bevat zowel een binnen- als een buitenunit. Dit is handig als u geen buitenunit aan de voorkant van uw huis kunt bevestigen. Een monobloc airco is ook verkrijgbaar in een mobiele versie die u kunt verplaatsen.

Wat zijn de voordelen van een airco?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan de aanschaf van een airco. De grootste voordelen worden hieronder opgesomd:

Energie-efficiënt

Zoals we al kort hebben besproken, zijn airco’s een milieuvriendelijk alternatief voor verwarmingsketels. Airco’s hebben vaste eenheden waardoor gefilterde lucht de ruimte herhaaldelijk kan verwarmen of koelen. Een buitenunit gebruikt de buitenlucht, terwijl een monobloc airco de lucht filtert en in de kamer blaast. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat in uw woning of bedrijfspand.

Kostenbesparing

Als de ruimte voldoende geïsoleerd is, gaat er nauwelijks warmte of koude verloren met een airco. Dit bespaart u weer geld op uw energierekening. Bovendien heeft een airco een levensduur van ongeveer 15 jaar. Tussendoor hoeft u slechts een paar onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, zoals het vervangen van de filters.

Een gezond binnenklimaat. Het gebruik van een luchtverwarmer zorgt voor een gezond binnenklimaat in uw woon- of werkomgeving. Als de vochtigheid te hoog is, kan er schimmel ontstaan. Een luchtvochtigheid van iets meer dan 50 % is schadelijk voor de longen. Vochtigheid boven 70% kan bacteriën, virussen, stofmijt en allergieën veroorzaken.

Vermindert allergie symptomen

Airco’s blazen gefilterde lucht in de kamer. Deze schone lucht is voor 95-99% vrij van pollen, stof, stofmijt en bacteriën. Airconditioning is dus een absolute must als u of iemand in uw huishouden last heeft van allergie symptomen.


10 voordelen van een airco die koelt en verwarmt

We willen allemaal comfortabel leven. Wist u dat airconditioning meer biedt dan alleen comfort? Airconditioning kan ons ook veiligheid en een betere levenskwaliteit in onze eigen huizen bieden.

1. verminderd risico op astma-aanvallen

Wist u dat airconditioning in uw huis het risico op een astma-aanval kan verminderen? Het gebruik van een airco vermindert niet alleen de vochtigheid in uw huis, maar ook pollen, schimmels en andere allergenen die mogelijk tot astmasymptomen kunnen leiden. Airconditioning kan ook de blootstelling aan allergenen binnenshuis, zoals huisstofmijt, verminderen.

Een ander belangrijk onderdeel van het vermijden van astmatriggers is het regelmatig vervangen van luchtfilters in verwarmingstoestellen en airco’s. Andere huismiddeltjes zijn het vervangen van tapijten door hout of linoleum, het regelmatig schoonmaken van badkamers en andere vochtige ruimtes waar schimmelsporen zich kunnen ontwikkelen, het niet hebben van huisdieren om het contact met dierenharen te beperken, en het dragen van een stofmasker bij het afstoffen.

2. een veiliger huis

Als we airconditioning in huis hebben, houden we meestal de ramen en deuren dicht. Dit zorgt voor extra veiligheid, aangezien het veel moeilijker is voor iemand om in te breken wanneer de ramen en deuren gesloten en vergrendeld zijn dan wanneer ze open staan om uw huis te koelen.

3. koele plaats om te oefenen

Regelmatige lichaamsbeweging en het handhaven van een gezond gewicht zijn belangrijke factoren bij het voorkomen van astma-aanvallen. Airconditioning kan helpen door een koele en comfortabele omgeving te creëren om binnenshuis te sporten. Als uw huis een aangename temperatuur heeft, zult u eerder geneigd zijn de loopband of de gewichten te gebruiken wanneer u thuiskomt van uw werk. Tenslotte wil niemand trainen in een heet huis.

4. minder insecten en parasieten

Wist u dat u vlooien uit de buurt van uw hond kunt houden met airconditioning? Airconditioning filtert insecten effectiever dan een open raam. Dit beschermt niet alleen u (en uw huisdieren!), maar houdt uw huis ook schoner.

5. Beter slapen

We slapen eigenlijk beter als het kouder is, en airconditioning is de perfecte oplossing. Er zijn veel tips over hoe je beter kunt slapen, een daarvan is je slaapkamer koel te houden.

6. Bescherm uw elektronica tegen oververhitting

Wij weten wanneer ons lichaam te warm wordt, maar elektronica kan ons dat niet altijd vertellen. Hitte kan ernstige schade toebrengen aan elektronica, van verkorting van de levensduur tot verlies van gegevens.

7. verbetert de werkprestaties

Heb je ooit zo’n dag gehad waarop alles traag lijkt te gaan omdat het warm en oncomfortabel is? Een airco kan dat veranderen! Airconditioning kan het welzijn van de werknemers verbeteren, zodat ze hun hoofd helder kunnen houden en klaar zijn om hun taken van die dag te voltooien.

8. Vermindert het risico op uitdroging

Lagere temperaturen betekent minder zweten. Veel mensen beseffen niet dat wanneer we zweten, we een groot deel van onze waterhuishouding verliezen. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven in extreme omstandigheden, maar dit kan worden vermeden als u binnenshuis gebruik maakt van airconditioning.

9. het risico van een hitteberoerte te verminderen

Honderden mensen zijn gestorven aan een hitteberoerte. Een airco is een belangrijke beschermende factor tegen hittegerelateerde ziekte en dood.

10. minder lawaai

Het is gebruikelijk dat deuren en ramen gesloten zijn wanneer een airco koelt. Dit betekent dat er minder lawaai binnenkomt, waardoor deze plaatsen koel en rustig blijven. Bent u van plan uw bestaande verwarmingssysteem te vervangen? Of misschien wil je er een bouwen? Kies dan een airco.

Verwarmen en koelen met een airco