Split airco verwarming

Ontdek de split airco verwarming oplossingen van IZI Cool

Bent u op zoek naar een betrouwbare en energiezuinige airco voor uw huis?

Bij IZI Cool bieden we een breed scala aan hoogwaardige modellen die aan uw behoeften voldoen.

Voor meer informatie over onze prijzen, modellen en opties vult u het formulier in om in contact te komen met een van onze experts.

Wij geven u uitgebreid advies over airco verwarmingssystemen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen die is afgestemd op uw individuele behoeften.


Split airco verwarming
Split airco verwarming

Bij IZI Cool zijn wij uw specialist voor al uw behoeften op het gebied van airco en verwarming in België. Wij zijn trots op het leveren en installeren van de meest energiezuinige, gezonde en fluisterstille airco’s die zowel kunnen koelen als verwarmen. Ons doel is ervoor te zorgen dat u comfort en gemak ervaart bij de temperatuur die u wenst.

Wij weten dat het moeilijk kan zijn om een betrouwbare leverancier van airco’s te vinden. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat onze experts u alleen de beste producten leveren die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Onze technici zijn zeer ervaren in hun vakgebied en zijn toegewijd om u te voorzien van topservice. Ze blijven ook op de hoogte van de nieuwste technologieën en vooruitgang in het veld om ervoor te zorgen dat u het beste uit uw product haalt.

Bent u geïnteresseerd? Laat uw contactgegevens achter op deze pagina en wij zorgen voor uw verwarming en koeling!

split airco verwarming

Bereid u voor op de winter: 5 redenen om nu te investeren in split airco verwarming

Wanneer de koudere wintermaanden aanbreken, is het belangrijk om uw woning of bedrijf voor te bereiden op het komende seizoen. IZI Cool levert en installeert de meest energiezuinige, gezonde en fluisterstille airco’s in België die zowel kunnen koelen als verwarmen – perfect om uw comfort op koude winterdagen te garanderen. Vijf redenen waarom u nu moet investeren in een airco met verwarming.

Blijf het hele jaar door comfortabel.

Investeren in een split airco met verwarming betekent dat u het hele jaar door comfortabel kunt blijven. In de winter kunt u verwarmen met één druk op de knop, en wanneer de zomer nadert, kunt u direct afkoelen! De krachtige maar fluisterstille ventilatoren zorgen ervoor dat uw comfort onaangetast blijft, ongeacht het seizoen.

Bespaar geld op uw energierekening.

Een groot voordeel van investeren in een airco in split is dat u geld bespaart op de energierekening in vergelijking met traditionele elektrische of gasverwarmingssystemen. Met een split airco systeem belast u uw huis of kantoor niet met overmatig energieverbruik, want deze systemen gebruiken minder elektriciteit dan andere methoden om uw huis te klimatiseren. Bovendien zijn veel van deze systemen voorzien van slimme technologie waarmee gebruikers het energieverbruik kunnen aanpassen aan de tijd van het jaar, de grootte van de kamer of de bezettingsgraad.

Geniet van een schonere luchtkwaliteit

IZI Cool split airconditioners zorgen niet alleen voor een comfortabel binnenklimaat, maar ook voor een schoner milieu in woon- en werkruimten door stofdeeltjes en andere allergenen uit de lucht te filteren. De ingebouwde filters helpen de atmosfeer te zuiveren, zodat alle aanwezigen de hele dag kunnen genieten van frisse en ademende lucht – ideaal voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen, zoals astma of hooikoorts.

Betrouwbare temperatuurregeling

De airco’s zijn ongelooflijk betrouwbaar als het gaat om temperatuurregeling, omdat ze zijn uitgerust met sensoren die veranderingen in de buitentemperatuur detecteren, zodat ze automatisch worden ingeschakeld wanneer dat nodig is, terwijl ze waar mogelijk een gelijkmatig evenwicht in uw huis of kantoor behouden – zodat geen enkel deel van uw gebouw te warm of te koud wordt!

Duurzaam systeem met lage onderhoudskosten.

Deze systemen zorgen niet alleen voor gelijkmatige temperaturen in het hele gebouw, maar hebben ook een lange levensduur dankzij hun robuuste constructie. Dit betekent dat er na verloop van tijd minder onderhoudskosten zijn dan bij andere soorten airconditioningsystemen zoals radiatoren of boilers, die om de paar jaar onderhoud nodig hebben! Dat maakt investeren in een IZI Cool split-airconditioner een voordelige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare temperatuurregeling zonder het budget te overschrijden!

Bij IZI Cool weten we hoe belangrijk het is om het hele jaar door een comfortabele omgeving te creëren. Met onze airco’s kunt u uw ruimte efficiënt regelen en bovendien geld besparen op uw energierekening!

split airco verwarming
split airco verwarming

Hoeveel kost verwarmen met airco? Bespaar geld op uw verwarmingsrekening door airco’s van IZI Cool te gebruiken. Onze energiezuinige units kunnen uw huis verwarmen en koelen voor een fractie van de kosten van traditionele verwarmingssystemen.

IZI Cool airco’s | Informatie: Op zoek naar betrouwbare airco’s van hoge kwaliteit? Kijk dan niet verder dan IZI Cool. Onze deskundige technici kunnen u helpen bij het kiezen van de perfecte unit voor uw behoeften en zorgen voor een professionele installatie en onderhoud.

Beste airco installateur: Vertrouw op IZI Cool voor al uw airco installatie behoeften. Onze deskundige technici hebben jarenlange ervaring en kunnen je helpen bij het kiezen van het beste systeem voor jouw huis of bedrijf.

Beste IZI Cool airco voor binnen: Op zoek naar de perfecte airco voor binnen? Bekijk het assortiment airco’s van IZI Cool voor binnen, ontworpen voor optimaal comfort en energie-efficiëntie.

Airco koeling en verwarming: Bij IZI Cool geloven we in comfort, het hele jaar door. Daarom bieden we airconditioners die je huis zowel kunnen koelen als verwarmen, zodat je in elk seizoen kunt genieten van optimaal comfort.

De beste airco zonder buitenunit: Als je op zoek bent naar een slanke, compacte airco zonder buitenunit, bekijk dan eens de wandunits van IZI Cool. Ze zijn eenvoudig te installeren en bieden efficiënte koeling voor kleine tot middelgrote ruimtes.

Wand airconditioner zonder buitenunit: De wandairco’s van IZI Cool zijn de perfecte keuze voor gebouwen waar geen buitenunit is toegestaan. Met hun compacte ontwerp en efficiënte koelcapaciteit kunnen ze u comfortabel houden zonder kostbare buitenruimte in beslag te nemen.


Split airco verwarming: Bestrijd de hittegolf deze zomer met deze 4 tips om de prestaties van uw airco te maximaliseren.

Nu de temperaturen deze zomer blijven stijgen, kan het moeilijk zijn om uw huis koel en comfortabel te houden. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke manier om koel te blijven, kijk dan niet verder dan de airco’s van IZI Cool. Ze zijn niet alleen energiezuinig en fluisterstil, maar zorgen ook voor een gezonde omgeving voor uw gezin.

Bij IZI Cool willen we onze klanten de best mogelijke oplossingen bieden voor het koelen en verwarmen van hun huis. Daarom delen we graag enkele tips over hoe u de prestaties van uw airco kunt maximaliseren, zodat u optimaal van de zomermaanden kunt genieten zonder te zweten – en zonder uw budget te overschrijden!

Tip #1: Laat uw unit regelmatig onderhouden

Regelmatig onderhoud is de sleutel tot een optimale werking van uw airco. Onze technici raden u aan twee keer per jaar een routinecontrole in te plannen – eenmaal voor de zomer en eenmaal voor de winter – om mogelijke problemen op te sporen voordat ze zich ontwikkelen tot grote (en dure!) problemen. Tijdens deze inspecties controleren onze technici ook alle onderdelen van uw systeem op tekenen van slijtage en ontdoen ze het systeem van vuil en puin dat zich in de loop der tijd binnenin heeft opgehoopt.

Tip #2: Controleer de ventilatieopeningen en filters.

De ventilatieopeningen en filters van uw airco hebben ook regelmatig aandacht nodig! Als beide componenten verstopt of vuil zijn, kan dit leiden tot een verminderde luchtstroom in uw huis, wat betekent dat uw systeem harder moet werken (en meer energie moet verbruiken) om voldoende koeling/verwarming te leveren. Om optimale prestaties te garanderen, raden onze technici aan zowel de ventilatieopeningen als de filters om de paar weken te controleren tijdens de piekuren en ze indien nodig te vervangen.

Tip #3: Houd de lucht helder

Om uw split airco optimaal te laten presteren, moet er voldoende ruimte rondom zijn om efficiënt frisse lucht aan te zuigen en warme/koude lucht af te voeren. Wij raden aan alle meubels minstens een meter van de unit te plaatsen, zodat er voldoende ruimte is voor een goede luchtcirculatie en er geen vuil in het mechanisme terechtkomt.

Als u huisdieren of kleine kinderen hebt die graag in de buurt van het apparaat spelen, houd ze dan in de gaten zodat ze niet per ongeluk onderdelen van het systeem beschadigen!

Tip #4: Pas de instellingen aan

Wanneer de temperatuur extreme pieken of dalen bereikt, kan het verleidelijk zijn om de temperatuurinstellingen van uw airco te verhogen of te verlagen om ze snel te bestrijden. Dit is echter niet per se aan te raden, omdat het systeem hierdoor extra belast kan worden, wat kan leiden tot langdurige schade en hoge reparatiekosten!

In plaats daarvan raden wij u aan de instellingen geleidelijk aan te passen tot u het comfortniveau bereikt dat u het beste past. Zo blijven zowel de energiekosten als het comfortniveau het hele seizoen lang laag, wat het weer ook brengt!

Bij IZI Cool weten we hoe belangrijk het voor onze klanten is om hun huis het hele jaar door comfortabel te houden – ongeacht de buitentemperatuur! Daarom bieden wij een eersteklas installatieservice in combinatie met regelmatige onderhoudscontroles door ervaren technici – allemaal ondersteund door onze 100% tevredenheidsgarantie.

Vaste airco monoblock

split airco verwarming

Vragen over split airco verwarming

Wat is split airco verwarming?

Een split airco is een systeem voor koeling en verwarming dat bestaat uit twee delen, een buitenunit en een binnenunit, verbonden door leidingen. De buitenunit pompt het koelmiddel van buiten naar binnen, terwijl de binnenunit de lucht koelt of verwarmt.

Dit type systeem biedt meer flexibiliteit in termen van koel- of verwarmingscapaciteit en een betere energie-efficiëntie dan conventionele systemen.

Hoe werken split airco verwarming?

Split airco’s bestaan uit twee componenten, een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit bevat een compressor die het koelmiddel van buiten naar binnen pompt en vervolgens door kleine leidingen die tussen de binnen- en buitenunit lopen.

De binnenunit bevat ventilatoren, verdamperspoelen en expansiekleppen die het systeem helpen de lucht te koelen of te verwarmen, afhankelijk van de door u ingestelde temperatuur. De lucht wordt vervolgens via een buizensysteem door uw huis of kantoor verspreid om u het hele jaar door comfortabel te houden.

Waarom zou ik IZI Cool kiezen voor mijn airco?

Bij IZI Cool streven wij ernaar onze klanten producten van de hoogste kwaliteit tegen betaalbare prijzen aan te bieden om aan al hun koel- en verwarmingsbehoeften thuis of op kantoor te voldoen. Onze split airconditioningsystemen behoren tot de meest energie-efficiënte, fluisterstille en gezonde op de huidige markt en kunnen in minder dan een dag worden geïnstalleerd door ons professionele team van technici die beschikken over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van installatie.

Bovendien bieden wij uitgebreide garanties op al onze producten, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw aankoop bij IZI Cool u jarenlang betrouwbaar ventilatiecomfort oplevert!

Zijn er verschillende soorten split airco verwarming?

Ja! Er zijn verschillende soorten airco’s, zoals single-zone split systemen, multi-zone split systemen, mini-splits en ductless split systemen, afhankelijk van uw specifieke behoeften, zoals grootte en budgetvereisten, en het aantal kamers dat u apart moet koelen of verwarmen. Bij IZI Cool bieden we een breed scala aan opties om uw huis of kantoor in alle seizoenen comfortabel te houden!

Wat voor onderhoud heeft mijn split airco verwarming nodig?

Het meeste reguliere onderhoud aan een split airconditioning systeem kunt u eenvoudig zelf doen, zoals het vervangen van de filters om de 6 maanden of zo. Als u echter hulp nodig heeft bij het opstellen van een routine-onderhoudsschema, helpen onze professionals van IZI Cool u graag om de klus snel en efficiënt te klaren en geven u daarbij deskundig advies.

Bij het onderhoud van uw systeem moet u ervoor zorgen dat de ventilatorbladen vrij kunnen bewegen, de verdamperspiralen jaarlijks (of vaker indien nodig) reinigen, kieren rond ramen/deuren waar koude/warme lucht kan ontsnappen afdichten, ventilatieopeningen vrij van vuil/stof houden, ervoor zorgen dat de muren van de zolder/kelder voldoende geïsoleerd zijn, enz. Al deze factoren helpen uw systeem op lange termijn goed te presteren!

Hoe vaak moet ik mijn split airco verwarming systeem onderhouden?

A: Het wordt aanbevolen uw split-airconditioningsysteem ten minste eenmaal per jaar door gekwalificeerde technici te laten onderhouden om optimale prestaties te garanderen. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie kan het voor bepaalde modellen echter nuttig zijn om vaker onderhoud te laten plegen, bijvoorbeeld om de drie maanden als ze tijdens zomerse temperaturen dagelijks intensief worden gebruikt. Bovendien zal het regelmatig vervangen van het filter uw systeem helpen een koelere en efficiëntere luchtstroom te handhaven, waardoor u elke maand geld bespaart op uw energiekosten!

Verhoogt de installatie van een nieuwe airco de waarde van mijn woning?

De installatie van een nieuw hoogrendement split airconditioningsysteem heeft over het algemeen een positief effect op de waarde van een woning, omdat potentiële kopers dit type upgrade zien als een investering in de verbetering van de leefomstandigheden in hun toekomstige woning, en bovendien helpt om na verloop van tijd geld te besparen op de energierekening – iets waar iedereen van houdt!

Bovendien geeft het inhuren van een installateur zoals IZI Cool om de professionele installatie uit te voeren, kopers de gemoedsrust dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de correcte installatie zelf – een extra bescherming voor het geval er toch iets misgaat!

Verwarmen en koelen met een airco

Hoe werkt een split airco verwarming?

Split airco’s zijn uitgerust met twee verschillende componenten – een buitencondensor en een binnenbatterij. Het koelmiddel stroomt door het systeem en absorbeert de warmte van de binnenunit voordat het naar buiten gaat om deze af te geven. Dit proces wordt herhaald totdat uw huis wordt gekoeld of verwarmd tot de gewenste temperatuur.

Wat zijn de voordelen van een split airco verwarming?

Split-airconditioners bieden een aantal voordelen, waaronder een betere energie-efficiëntie in vergelijking met traditionele HVAC-systemen, een stillere werking en een betere controle over de temperaturen in de afzonderlijke kamers. Bovendien zijn split airconditioners gemakkelijker te installeren dan centrale airconditioners, waarvoor een uitgebreid buizensysteem nodig is.

Waarop moet u letten bij het kiezen van een split airco verwarming ssysteem?

Bij het kiezen van een split airconditioner verwarmingssysteem moet u rekening houden met factoren zoals grootte en koelcapaciteit, energie-efficiëntie ratings (SEER), geluidsniveau ratings (HSPF), installatie-eisen, operationele kosten en onderhoudsvereisten. Het is belangrijk een systeem te kiezen dat de juiste afmetingen heeft voor de ruimte waarvoor het bestemd is, om de energie-efficiëntie te maximaliseren en de beste prestaties van uw airconditioner/verwarmingssysteem te verkrijgen.


split airco verwarming
split airco verwarming

Conclusie: Split airco verwarming

Bij IZI Cool hebben we veel tijd besteed aan onderzoek naar de nieuwste technologieën op het gebied van airco’s om u de meest energie-efficiënte, gezondste en stilste airconditioners op de markt te kunnen bieden. We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat al onze systemen fluisterstil zijn en dat ze niet alleen koelen, maar ook verwarmen.

Wij weten hoe belangrijk het voor u is om een betrouwbaar systeem te vinden voor een betaalbare prijs. Daarom streven we ernaar onze klanten in België en daarbuiten producten en diensten van de hoogste kwaliteit aan te bieden. Met een ervaren team van technici kunt u er zeker van zijn dat uw systeem op tijd en volgens uw exacte specificaties wordt geïnstalleerd.

Als u een airco zoekt die zowel efficiënt als betrouwbaar is, kijk dan niet verder dan IZI Cool! Met onze producten krijgt u waar voor uw geld en kunt u uw energierekening aanzienlijk verlagen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte voor een van onze hoogwaardige systemen! Laat uw contactgegevens achter op deze pagina, zodat wij u zo snel mogelijk kunnen antwoorden met meer informatie over onze diensten. Bent u geïnteresseerd?