Slimme airco zonder buitenunit

Heb je interesse in een slimme airco zonder buitenunit?

Bij IZI Cool vind je slimme airco’s zonder buitenunit van de beste kwaliteit aan zeer scherpe prijzen.

Kom dus zeker ons assortiment ontdekken!

Heb je vragen of ben je benieuwd naar onze prijzen en modellen?

JA:


Slimme airco zonder buitenunit

Binnen de airco markt zijn er heel wat coole nieuwe modellen en systemen om iedereen op een aangenaam temperatuur niveau te houden. Hoewel dit seizoen voor ons allemaal de drukste tijd is, mag dat je er niet van weerhouden de markt te onderzoeken (in feite kun je een systeem vinden dat je wilt ontvangen als het laagseizoen aanbreekt). Een trend die je bij de nieuwste modellen kunt opmerken is het label ‘smart airco’. Wat betekent dat precies? Het betekent dat de airco op nieuwere technologie vertrouwt in plaats van op verouderde onderdelen.

Slimme airco zonder buitenunit

Slimme airco zonder buitenunit kopen

Terwijl we allemaal wachten tot de temperatuur en de kosten van de airconditioning omlaag gaan, leek het ons de moeite waard een slimme airco te onderzoeken. Hier zijn vier voordelen van investeren in deze koeloplossing voor je huis.

1. Extra gemak

Het grootste verschil tussen een slimme airco en een gewone airco is dat je niet meer aanwezig hoeft te zijn om de thermostaat handmatig in te stellen, maar dat je de temperatuur kunt regelen met je smartphone of een mobiel toestel. Als je niet thuis of op kantoor bent, kun je de temperatuur instellen op het juiste niveau dat hij moet hebben terwijl je weg bent, en als je dan toch thuiskomt kun je hem weer dienovereenkomstig aanpassen. Wat dit doet is dat het de slijtage van je airco vermindert en zijn levensduur wat verlengt, omdat hij niet op volle toeren draait als er niemand thuis is.

2. Verbeterde energie-efficiëntie

Een van de grootste nadelen van een niet-slimme airco is dat je absoluut aanwezig moet zijn om de thermostaat op een temperatuur te zetten die je uitgaven niet de pan uit doet rijzen. Als je je huis verlaten hebt om te beseffen dat je vergeten was de thermostaat van tevoren te veranderen, kom je te laat voor andere dringende zaken zoals werk of reizen. Tenzij je een buurman, een familielid, of in zakelijke gevallen een personeelslid zover kunt krijgen om de thermostaat voor je te verwisselen, verwacht je een zeer hoge, zeer onaangename energierekening in je brievenbus te vinden.

Dit is een van de grootste voordelen van een slimme airco, want je kunt de temperatuur van het systeem op afstand regelen, in plaats van met de hand. Je kunt de airco ook zo programmeren dat hij het beste past bij je huidige schema en levensstijl. Telkens als er een verandering in je schema of levensstijl optreedt en de instellingen veranderd moeten worden, kun je ze eenvoudig aanpassen op de thermostaat of op afstand als je niet thuis of op je werk aanwezig bent. Waar dit op neerkomt is dat je in staat bent je huis of kantoor met de grootste efficiëntie te koelen, en dat je daarbij energie bespaart.

4. Automatisch herstartend

De meeste slimme airco’s op de markt zijn voorzien van een auto-restart functie. Wat deze functie doet is dat je de instellingen van de airco kunt herstellen door eenvoudig op een knop te drukken. Deze functie is vooral handig als, zeg, de stroom uitvalt tijdens een onweersbui. De mogelijkheid om na dit soort schommelingen automatisch opnieuw op te starten verhoogt niet alleen het comfort in je kantoor of huis, maar beschermt het toestel ook tegen te grote invloed van stroompieken.

5. Compatibiliteit

Veel huizen bezitten tegenwoordig spraak gestuurde systemen zoals Google Home, Alexa, en Siri. Als je een slimme airco bezit en gebruikt, kan hij communiceren en compatibel zijn met andere slimme apparaten zoals deze. Dat komt omdat, in tegenstelling tot handmatige airco’s, slimme airco’s via Wi-Fi verbonden zijn, waardoor je toegang hebt tot alle eerder genoemde voordelen die aan bod komen, zoals afstandsbediening van de thermostaat en voorprogrammering. Je kunt je aanmelden om e-mails van het systeem te ontvangen, zodat je op de hoogte wordt gebracht van eventuele waarschuwingen als je temperatuur uitvalt of buiten het normale bereik stijgt. Je kunt ook verwittigd worden van stroomuitval en verbreking van de verbinding met het netwerk.

Prijs van een slimme airco

Hoewel slimme airco zeker zijn voordelen heeft, is het enige nadeel van deze systemen dat ze nog vrij nieuw op de markt zijn, dus je betaalt een flinke prijs voor deze opgesomde functies. Als je de airco die je al bezit op afstand wilt bedienen, zijn er een paar smart home apparaten die je rond je huis of kantoor kunnen helpen. Sommige daarvan hebben ingebouwde thermostaten en kunnen via infraroodsignalen commando’s naar je airco sturen. De meeste van deze smart home apparaten zijn goede opties als je een afstandsbediening zoekt of als je een kleinere airco koopt. Zo, nu weet je meer over slimme airco’s. Als deze optie klinkt als de perfecte match met je levensstijl en schema, bel dan professionele airco technici om een slimme airco te installeren.

Airco kopen met of zonder buitenunit: soorten airco’s

Tegenwoordig zijn er diverse soorten airco’s op de markt. Het vinden van het juiste model is dan vaak ook een lastige klus. Zo zijn er bijvoorbeeld airco’s zonder buiten unit en buitenunit. Daarnaast zijn er nog tal van verschillende eigenschappen en functies en heeft elke airco zo zijn voordelen en nadelen. Bent u op zoek naar een nieuwe airco maar weet u niet goed welk model voor u de meest geschikte keuze is? Bekijk dan de onderstaande tekst en kom meer te weten over de verschillende soorten airco’s.

Slimme airco is een airco zonder buitenunit

Een airco zonder buitenunit wordt ook wel een monoblock airco genoemd. Deze airco’s zijn ideaal wanneer je niet beschikt over een geschikte buitenruimte voor de installatie van een airco, of wanneer dit niet is toegestaan (zoals door wetgevingen aan de buitengevel). Bij een monoblock airco worden de functies van een binnenunit een buitenunit gecombineerd in één apparaat en hoef je hierdoor niets buiten je woning te installeren. Hierdoor kun je het apparaat eenvoudig overal plaatsen waar je maar wilt. Echter is het wel van belang dat de warme lucht vanuit binnen kan worden afgevoerd. Hiervoor is een afvoerslang of afvoerslang nodig en dien je een gat te maken in je buitenmuur.

Voordelen van een airco zonder buitenunit

– Naast verkoeling kunnen de meeste monoblock airco’s ook verwarmen, ontvochtigen en lucht reinigen.
– Kan overal gebruikt worden
– Doorgaans goedkoper dan een ander airco systeem

Nadelen van een airco zonder buitenunit

– Een airco zonder buitenunit produceert over het algemeen meer geluid
– Voor een installatie van een airco zonder buitenunit is een afvoer naar buiten nodig
– Nemen veel ruimte in beslag

Airco met buitenunit

Een airco met buitenunit wort doorgaans aangeduid als een mono split airco of een multi split airco.

Bij deze systemen wordt er aan de buitenzijde van je woning een buitenunit (motor) geïnstalleerd. Indien u een zeer grote ruimte wilt verkoelen kunt u kiezen voor een multi split airco systeem. Met deze airco’s kunt u eenvoudig meerdere units aansluiten op de buitenunit en kun je meerdere ruimtes tegelijkertijd verkoelen. Een airco met buitenunit systeem is vaak een stuk efficiënter dan een airco zonder buitenunit. Zo kun je er krachtiger mee koelen en kun je meerdere ruimtes tegelijkertijd koel houden. Gezien de motor van de airco buiten de woning hangt, zorgen de systemen over het algemeen voor minder geluidsoverlast. De installatie van een airco met buitenunit is echter een redelijk arbeidsintensieve klus en dien je de klus uit te besteden aan een professionele koeltechnieker.

Voordelen van een airco met buitenunit

– Een structurele oplossing voor het verkoelen van je woning
– Zorgt voor minder geluidsoverlast
– De apparaten zijn compact
– Kunnen zowel een (of meerdere) ruimte(s) koelen of verwarmen

Nadelen van een airco met buitenunit

– Lastig te installeren en vergt de hulp van een gespecialiseerde vakman
– Prijziger dan een airco zonder buitenunit
– Kan niet overal worden geïnstalleerd

Een airco kopen met of zonder buitenunit

Wanneer je een keuze moet maken tussen een airco met of zonder buitenunit is het ten eerste belangrijk om jezelf af te vragen of je beschikt over een eventuele buitenmuur waar deze airco aan bevestigd mag en kan worden.

Indien dit niet het geval is kom je al snel uit op een airco zonder buitenunit. Indien je wel beschikt over een mogelijkheid tot het installeren van een buitenunit, is deze keuze dan ook altijd aan te raden. Met een split unit systeem heb je geen last van geluidsoverlast en zorg je ervoor dat je ruimte efficiënt en structureel verkoeld wordt. De installatie van deze systemen zijn echter wel vaak wat ingewikkelder dan de installatie van een monoblock airco systeem. Ook zijn de systemen prijziger en dien je de hulp van een professionele vakman in te schakelen. Voor welk systeem je moet kiezen is dus zeer lastig te bepalen.

Wanneer je alle factoren tegenover elkaar zou afwegen, kun j echter wel concluderen dat met vaste airco met een buitenunit, je ondanks de lastige installatie en hogere aanschafprijs, de slimste keuze is. De split systemen hebben een hoger koelvermogen en werken efficiënter. Bekijk wat jouw mogelijkheden zijn voordat je een aankoop maakt en bekijk welk systeem voor jou het meest geschikt is.

Airco zonder buitenunit

De laatste jaren is een slimme airco zonder buitenunit een noviteit geworden die grote belangstelling wekt bij de consument. Velen vragen zich af of de mogelijkheden van dit soort apparatuur in de buurt kunnen komen van die van een conventionele split. Airconditioning zonder buitenunit is een oplossing die bedoeld is voor woningen die, om uiteenlopende redenen, niet in staat zijn werkzaamheden uit te voeren voor de installatie van een airco. Het is een feit dat, ongeacht de mogelijkheden die het huis biedt, men hulp moet zoeken in een airco zaak om het juiste materiaal te vinden om de meest extreme temperaturen het hoofd te bieden. En soms zijn systemen zonder buitenunit het beste alternatief.

Wat is een airco zonder buitenunit?

Een airco zonder buitenunit verenigt in één unit alle componenten die nodig zijn om een ruimte te koelen of te verwarmen. Terwijl in airco’s met twee units de componenten verdeeld zijn over de binnen- en buitenunit, zijn in modellen zonder buitenunit alle componenten gegroepeerd in dezelfde console, die zich in het huis bevindt. Airconditioning zonder buitenunit moet dus ook worden opgevat als een alles-in-één airco die in veel gevallen zeer nuttig kan zijn.

Slimme airco zonder buitenunit

Soorten en voordelen van een monoblock airco zonder buitenunit

Een airco koelt de binnenlucht in je woning of bedrijfsruimte af. Daardoor wordt het klimaat in je gebouw veel prettiger. Je zweet minder, je hebt meer energie en je voelt je comfortabeler. Met een airco geniet je meer van je vrije tijd in het warmste deel van de zomer. Als je een airco in je kantoor, winkel of thuiswerk ruimte gebruikt kan je beter nadenken en krijg je meer werk uit je vingers. De meest populaire soort airco is de monoblock airco zonder buitenunit.

Monoblock wil zeggen dat het apparaat uit één unit bestaat, één kastje dus. Deze airco’s zijn ook relatief goedkoop, en daardoor binnen het bereik van de meeste mensen. Wat moet je weten om een geschikte monoblock airco zonder buitenunit voor jouw huis of bedrijf uit te kiezen? Lees deze pagina door en je bent klaar om jouw monoblock airco te kopen.

Vergelijk de twee soorten monoblock airco zonder buitenunit

Er zijn twee soorten monoblock airco zonder buitenunit. Vergelijk ze hier om er achter te komen wat de beste keuze voor jou is.

1. Een mobiele monoblock airco zonder buitenunit

Dit is een mobiel apparaat dat uit één deel bestaat. Een monoblock airco zonder buitenunit is compact, makkelijk te verplaatsen, en eenvoudig in het gebruik. Zet hem neer in de ruimte die je wilt afkoelen, steek de stekker in het stopcontact, en het apparaat gaat de lucht in je huis of bedrijf afkoelen. Heb je hem nodig in een andere kamer, wil je hem meenemen naar een ander pand of zelfs naar je vakantiehuis? Dat is geen probleem met dit type airco!Vergeleken met een vaste monoblock airco zonder buitenunit is een mobiele airco compact, snel naar een andere ruimte over te brengen, en goedkoop. Het nadeel is dat deze airco niet heel krachtig is.

Hij is geschikt om de meeste woonkamers en werkruimtes goed af te koelen, maar niet sterk genoeg om het hele huis te verfrissen. Kijk altijd in de productinfo hoe groot de ruimte is die een bepaalde airco goed kan afkoelen.De meeste mobiele airco’s zonder buitenunit hebben een afvoerslang die de hitte naar buiten toe wegvoert. Zo’n slang hang je uit een raampje of leg je buiten een deur. Er zijn ook monoblock airco’s zonder slang, de zogenaamde aircoolers. Die zijn erg goedkoop, maar omdat ze de hitte niet effectief naar buiten toe brengen, hebben ze een heel beperkt vermogen. In de meeste gevallen is een monoblock airco zonder buitenunit mét afvoerslang een betere keuze.

2. Een vaste monoblock airco zonder buitenunit

Een vaste airco wordt door een specialist tegen de muur van je woning of kantoor gemonteerd. Het apparaat bestaat uit één deel, dat binnenshuis hitte uit de lucht opzuigt. Die hitte wordt dan via een ventilatiekanaal buiten het pand afgegeven. Met een dergelijke airco heb je een betrouwbare manier om de binnentemperatuur altijd op een goed niveau te houden. Zo’n vaste airco bedien je met een paneel, afstandsbediening of app op je gsm. Een vaste monoblock airco zonder buitenunit is duurder maar ook krachtiger dan een mobiel apparaat.

Daardoor kan je met deze airco vaak een hele verdieping van je woning of winkel effectief koelen, ook op de warmste zomerdagen. Let weer op het vermogen van de airco en zorg dat dit passend is bij de grootte van de ruimte waar hij komt te staan. Vergeleken met een mobiele airco gaat een vaste monoblock airco zonder buitenunit zuiniger met stroom om en maakt vaak minder geluid. Natuurlijk kan je deze airco niet meenemen naar een andere kamer of een ander gebouw, waardoor hij minder flexibel is dan een mobiel type. Ook moet deze airco secuur en veilig worden geïnstalleerd.

Monoblock airco zonder buitenunit kopen

Waar let je op als je een monoblock airco zonder buitenunit gaat aanschaffen? In de vorige alinea’s zie je een uitgebreide vergelijking tussen mobiele en vaste airco’s. Dat geeft je al een aanknopingspunt voor de beste koop in jouw situatie. Maar er zijn nog een paar kenmerken waar je naar moet kijken voordat je een airco bestelt. Let op de volgende zaken, en je kan er zeker van zijn dat je een airco koopt die 100 procent doet wat jij er van verlangt.

1. Het vermogen

Het vermogen is allesbepalend voor hoe tevreden jij over je airco bent. Meet de kamer of verdieping waar jij de airco gaat gebruiken op, en vergelijk die maten met de productinfo. Je ziet dan snel of een airco genoeg vermogen heeft om die ruimte goed af te koelen.

2. Het energieverbruik

Een monoblock airco zonder buitenunit is niet de zuinigste airco in huis. Daarom doe je er goed aan om naar het energieverbruik van verschillende modellen te kijken. Zeker als je de airco constant aan wil laten staan, kan een apparaat met een goed energielabel je op de lange duur veel stroom besparen. Zeker als je bedenkt dat een moderne airco al snel 10 jaar of ouder wordt.

3. Het merk

Als je goede ervaringen hebt met een bepaald merk, dan kan je uiteraard zoeken naar een airco van deze producent. Veel bekende fabrikanten produceren airconditioning units voor de Belgische markt. Een voorbeeld is LG. Hun producten zijn meestal van topkwaliteit, en daar betaal je ook voor. Een goedkopere airco van een minder bekend merk hoeft zeker geen slecht apparaat te wezen en is interessant als je niet de hoofdprijs wilt betalen.

4. Het geluidsniveau

Sommige airco modellen, zeker de goedkopere mobiele types, hebben een ventilator die flink wat herrie op kan leveren. Bij de gemiddelde vaste monoblock airco zonder buitenunit ligt het geluidsniveau een stuk lager. Een stille airco kan een goede keuze zijn als je graag ongestoord wilt ontspannen, werken of TV kijken. In de productinfo kan je zien hoe veel decibel (dB) een airco aan geluid oplevert.

Een monoblock airco zonder buitenunit die ook kan verwarmen en lucht kan zuiveren

Heel veel airco’s van nu hebben de mogelijkheid om hun werking om te draaien. Ze kunnen de lucht in je gebouw dan opwarmen. Een vaste airco vult dan een gebrekkige verwarming of kachel aan. En een mobiele airco kan je zo neerzetten dat hij fijne warme lucht richting jouw zithoek of werkplaats blaast. Hoe veel graden een airco een ruimte kan opwarmen verschilt per model.

Er zijn ook airco’s die de lucht kunnen zuiveren van stof, rook, en andere deeltjes. Een monoblock airco met HEPA filters kan zelfs bacteriën en allergenen uit de lucht wegvangen. Voor mensen die een allergie, zoals bijvoorbeeld voor stuifmeel of huisstofmijt, hebben, kan zo’n airco een uitstekende keuze zijn. Het is een goed idee om je in te lezen over hoe goed een bepaalde airco de binnenlucht kan zuiveren van allergenen voordat je je koop doet.

Een design monoblock airco zonder buitenunit, en onopvallende montage

Een airco is een erg nuttig apparaat, maar meestal niet echt een sierraad in je huiskamer. Als je je stoort aan het uiterlijk van de airco’s die je online tegenkomt, Google dan eens op design airco. Daar vind je strakke, mooi vormgegeven apparaten die misschien wel goed aansluiten bij jouw woonstijl.Een alternatief is een vaste airco kopen die wordt aangeprezen als wandairco, vloerairco of plafondairco.

Deze modellen zijn speciaal ontworpen om makkelijk en bijna onzichtbaar weggewerkt te worden. Een vakman kan zo’n airco inbouwen tegen het plafond, laag bij de grond of achter een voorzetwand. Zo krijg je een airco die onopvallend zijn werk doet en het uiterlijk van je woonkamer of bedrijf niet verstoort.

Soorten slimme airco’s zonder buitenunit

Zoals de naam al aangeeft, zijn in monoblock airco’s alle belangrijke componenten van de airco’s ingesloten in een enkele behuizing. Dus de compressor, de koelbatterij, de luchtbehandelingskast en het luchtfilter zijn allemaal ondergebracht in één behuizing en worden geassembleerd op de fabriekslocatie. Afhankelijk van het type koelsysteem dat in deze systemen wordt gebruikt, worden de monoblok-airco’s onderverdeeld in twee types: die met watergekoelde condensor en die met luchtgekoelde condensor.

Beide systemen zijn hieronder beschreven:

1. Airco’s zonder buitenunit met watergekoelde condensor

In deze monoblok airco’s wordt de condensor gekoeld door het water. De condensor is van het type “shell and tube”, waarbij het koelmiddel langs de buiszijde stroomt en het koelwater langs de buiszijde stroomt. In deze systemen moet het water continu worden toegevoerd om de airco te laten werken. De shell and tube condensor is compact van vorm en is samen met de compressor, expansieklep, en de luchtbehandelingskast inclusief de koelspiraal of de verdamper in een enkele behuizing ingesloten. Deze hele monoblok airco ziet er uitwendig uit als een doos met het bedieningspaneel extern geplaatst.

In de monoblok units met watergekoelde condensor bevindt de compressor zich onderaan samen met de condensor (zie de onderstaande figuur). Boven deze componenten bevindt zich de verdamper of de koelbatterij. De luchtbehandelingskast, bestaande uit de centrifugaal ventilator en het luchtfilter, bevindt zich boven de koelbatterij. De centrifugaal ventilator kan een grote hoeveelheid lucht verwerken die nodig is om een aantal kamers te koelen. Uit de bovenzijde van de pakket airco’s komt het kanaal dat zich uitstrekt naar de verschillende te koelen ruimten.

Alle onderdelen van deze monoblok airco worden in de fabriek geassembleerd. De gasvulling gebeurt ook in de fabriek, zodat men de ingewikkelde handelingen van het leggen van de leidingen, de evacuatie, de gasvulling en de lektest ter plaatse niet hoeft uit te voeren. De eenheid kan zeer gemakkelijk naar de bouwplaats worden vervoerd en wordt gemakkelijk op het vlakke oppervlak geïnstalleerd. Aangezien alle onderdelen in de fabriek worden geassembleerd, is de hoge kwaliteit van de monoblok-unit gewaarborgd.

2. Airco’s zonder buitenunit met luchtgekoelde condensor

In deze monoblok airco wordt de condensor van het koelsysteem gekoeld door de atmosferische lucht. Er is een buitenunit die bestaat uit de belangrijke componenten zoals de compressor, de condensor en in sommige gevallen het expansieventiel (zie de figuur hieronder). De buitenunit kan op het terras worden geplaatst of op een andere open plaats waar de atmosferische lucht vrij kan stromen. De ventilator in deze eenheid zuigt de buitenlucht aan en blaast die over de condensor spoel, die daardoor afkoelt.

De condensor spoel bestaat uit verschillende windingen van koperen buizen en is aan de buitenkant voorzien van lamellen. Monoblok airco’s met luchtgekoelde condensors worden vaker gebruikt dan die met watergekoelde condensors, aangezien de lucht vrij beschikbaar is en het moeilijk is om een continue waterstroom te handhaven. De koeleenheid, bestaande uit het expansieventiel, de verdamper, de luchtbehandeling ventilator en de filter worden op de vloer geplaatst of aan het plafond opgehangen. De leidingen die van de koeleenheid komen, worden aangesloten op de verschillende ruimten die moeten worden gekoeld.

Slimme airco zonder buitenunit