Beste monoblock airco: IZI Cool

De beste monoblock airco koop je bij IZI Cool.

Ontdek ons assortiment aan monoblock airco’s.

IZI Cool garandeert jou de beste kwaliteit aan de scherpste prijzen.

Wil je graag meer informatie over onze prijzen en modellen?

Vraag dan hier je prijsofferte aan:


Beste monoblock airco

Monoblock airco’s zijn energie-efficiënte oplossingen voor het koelen en verwarmen van ruimtes zonder dat er kanaalwerk nodig is. Of u nu een oud huis renoveert, een bestaand model vervangt of een logeerkamer voor familie en vrienden van airconditioning voorziet, monoblock airco’s zijn het antwoord om uw huis op lange termijn comfortabel te houden.

Monoblock airco’s worden meestal gebruikt in hotels of woningen zonder centrale airco. Zij zijn ruimtebesparend en zorgen voor een sterke ventilatie van de ruimten waarin zij worden geplaatst. Deze airco’s zijn ontworpen om dicht bij de vloer aan de muur te worden bevestigd, met het buitenrooster naar buiten gericht en de bedieningsorganen naar de kamer gericht. Van installatietips tot merkvergelijkingen: als u op zoek bent naar een nieuwe monoblock-airco en niet weet waar u moet beginnen, vindt u in dit artikel alles wat u moet weten.

Beste monoblock airco

Hoe werkt een monoblock airco?

Of het nu een model is dat alleen koelt of een model dat tegelijkertijd verwarmt en koelt, monoblock airco’s zijn ontworpen voor specifieke toepassingen. Het op een compressor gebaseerde systeem van een monoblock-airco is ontworpen om koelmiddel door de compressor te pompen om de ruimte tot de gewenste graad af te koelen. Om een ruimte te conditioneren, koelt het koelmiddel de spoelen van de unit, waardoor warmte en vocht naar buiten worden gedreven.

Omgekeerd, om een ruimte te verwarmen, verwarmt het koelmiddel de warmtewisselaars, wat het tegenovergestelde effect heeft: Het duwt de lucht die langs hen stroomt de kamer in. Om uw huis warm te houden, maken monoblock airco’s gebruik van warmtepompen of elektrische warmte. Units met elektrische verwarming hebben een extra verwarmingselement in de buurt van de ventilatieopeningen en zijn vaak veel stiller en duurzamer dan warmtepompen. Modellen met warmtepompen worden echter steeds populairder vanwege hun energiezuinige werking.

Gebruik een monoblock airco

Gewone monoblock airco’s in hotels, ziekenhuizen en gerenoveerde gebouwen zijn het best geschikt voor het koelen van afzonderlijke kamers. Als u onlangs een nieuwe kamer aan uw huis hebt toegevoegd of een kamer hebt die altijd een beetje te warm is, zijn monoblock-airco’s ideaal om ongewenste warmtebronnen te elimineren zonder uw centrale airconditioning te belasten. Deze airco’s van 110 cm zijn volledig bedienbaar via hun digitale display, waarmee u gemakkelijk de ingestelde temperatuur kunt instellen en toegang hebt tot handige functies.

Door hun ontwerp zijn deze units niet geschikt om meer dan twee kamers tegelijk te koelen of te verwarmen. Dit heeft tot gevolg dat de gekoelde lucht zeer ongelijk wordt verdeeld en dat de eenheid extra wordt belast, wat een negatieve invloed kan hebben op de levensduur ervan. Monobloc airco’s zijn eenvoudig te installeren, gemakkelijk te onderhouden en kunnen tot 10 jaar meegaan om ervoor te zorgen dat uw huis zo comfortabel is als u dat wilt.

Koop monoblock airco’s bij IZI Cool

Het kiezen van het juiste model voor uw ruimte is belangrijk om het comfort te behouden en energie te besparen. Bij de keuze van uw monoblock-airco moet u met een aantal zaken rekening houden.

Prijs van een monoblock airco

Als u op zoek bent naar een energiebesparend alternatief om uw ruimte het hele jaar door comfortabel te houden, zijn deze units de beste keuze. Inclusief verwarming en koeling kan een monoblock airco u tot 20 procent besparen op uw jaarlijkse energierekeningen. Als u alleen de koelfunctie wilt gebruiken, kan een investering in een raamairco voordeliger zijn. Monoblok airco’s zijn meestal duurder en vereisen een buitenbehuizing en een rooster, die niet bij de prijs van het toestel zijn inbegrepen.

Muurhulzen zijn ontworpen om uw unit op zijn plaats te houden, aangezien de muur niet in staat is om de airco alleen te dragen. Radiatorroosters onderscheiden zich alleen door hun esthetiek, niet door hun functionaliteit, dus kijk bij het kiezen van een radiatorrooster alleen naar het uiterlijk. Als u een oud monoblock airconditioningsmodel vervangt, kunt u waarschijnlijk de bestaande afdekking en het rooster hergebruiken.

Monoblock airco’s

Een van de eerste dingen die u zult willen weten is hoeveel BTU (Belgische thermische eenheden) uw kamer nodig heeft. U kunt hiervoor een BTU-calculator gebruiken. De capaciteit van uw ideale monoblock airco zal afhangen van de grootte van de ruimte die u wenst te klimatiseren. De aankoop van een toestel met het juiste aantal BTU’s is van cruciaal belang, zodat de kamer niet te vochtig wordt. Een toestel gebruiken met meer BTU’s dan nodig lijkt misschien verstandig, maar het tegendeel is waar.

De aankoop van een monoblock airco met te veel vermogen kan leiden tot een oncomfortabele vochtigheidsgraad en de algemene prestaties van het toestel beïnvloeden. Een airco die niet krachtig genoeg is voor uw ruimte, verbruikt meer energie dan nodig is, waardoor de unit overbelast kan raken en minder lang meegaat. Let er bij het zoeken naar een installatieplaats op dat het type stekker overeenkomt met het gewenste stopcontact. Als u een bestaande airco vervangt, controleer dan het typeplaatje op de kast om de stroomsterkte te bepalen en zorg ervoor dat de stekker overeenkomt met de reeds gebruikte.

EER- en SEER-waarden in een monoblock airco

EER (Energy Efficiency Rating) en SEER (Seasonal Energy Efficiency Rating) worden gebruikt om de energie-efficiëntie van een eenheid te meten. Hoe hoger de classificatie, hoe energie-efficiënter een eenheid is. Voor monoblock airco’s wordt de EER-waarde vermeld en voor splitsystemen of binnenunits die zijn aangesloten op buitenunits, de SEER-waarde. Hoewel de classificaties voor alle modellen gelijk zijn, kunnen ze niet worden verwisseld omdat elke classificatie een eigen testprocedure heeft.

Systemen met twee ventilatoren

Monoblok airco’s zijn verkrijgbaar met één of twee ventilatoren. Systemen met twee ventilatoren zijn stiller omdat één ventilator zich aan de condensorzijde bevindt en één aan de verdamperzijde. De keuze van het ventilatorsysteem is vaak de enige betrouwbare manier om een stiller systeem te garanderen, aangezien veel grote merken anders allemaal vergelijkbare geluidsniveaus hebben. Hoewel verschillende merken monoblock-airco’s gegevens gebruiken om hun geluidsniveau te bepalen, hanteren zij allemaal verschillende normen voor het testen, zodat er geen echte continuïteit is.

Kits voor afwatering

Afvoerkits bestaan uit afvoerkoppelingen, pakkingen en aansluitstukken die worden bevestigd aan de basispan van een monoblock airco. Afvoersets zijn niet verplicht, maar kunnen nuttig zijn om te voorkomen dat overtollig condenswater op de vloer vloeit. Het meeste condensaat wordt teruggevoerd naar de batterij om de efficiëntie te verhogen, maar af en toe ontsnapt er wat via het externe rooster aan de achterkant van de unit. Met een afvoerkit kunt u een slang gebruiken om het overtollige vocht te verwijderen. Deze kits worden vaak gebruikt voor grote hotels of appartementencomplexen.

Thermostaten op afstand

Terwijl monoblock airco’s worden geleverd met ingebouwde thermostaten, bieden thermostaten met afstandsbediening extra gemak door u in staat te stellen uw ruimte te regelen. Als de kamer nog in aanbouw is, moet u de thermostaat bedraden voordat de muren dicht zijn. Als u de airco installeert in een reeds gebouwde ruimte, zijn thermostaten voor wandmontage gemakkelijk verkrijgbaar en worden zij gewoonlijk aangeboden door de fabrikant van het apparaat.

Installatie van een monoblock airco

Kiezen voor een monoblock airco in uw huis, kantoor of bedrijf is een eenvoudige manier om een ruimte effectief te verwarmen en te koelen zonder een ingewikkeld buizensysteem te hoeven installeren. Installatie en onderhoud kunnen een beetje lastig zijn, aangezien deze airco’s niet tot de meest gangbare systemen behoren. De volgende tips helpen u bij het plannen en installeren van uw monoblock-airco zonder onnodige zorgen.

1. evalueer de plaats voor de monoblock airco

Ongeacht waar u uw monoblock-airco wilt installeren, elke locatie heeft zijn eigen uitdagingen. Als u een oude eenheid in uw huis of kantoor wilt vervangen, moet u uw bestaande systeem opmeten om een model met vergelijkbare afmetingen te vinden. Als u voor de eerste keer een monoblock-airco installeert, kies dan zorgvuldig een plaats aan de muur die een optimale werking van het apparaat garandeert. U moet een ruimte van 6 tot 8 centimeter rond het toestel laten voor een goede luchtcirculatie. Zorg ervoor dat de airco die u installeert de juiste BTU-capaciteit heeft voor de grootte van de beoogde ruimte.

Vergeet niet dat het kopen van een te krachtige airco nadelig kan zijn voor de verwarming en koeling, en dat korte koelstoten een kamer niet volledig zullen ontvochtigen. Zodra u een plaats hebt gevonden om het toestel te installeren, moet u ervoor zorgen dat de buitenkant van de muur niet in de buurt is van struiken, bomen of andere voorwerpen die de ventilatie kunnen belemmeren. Voor nieuwe installaties moet u een exacte opening in de gipsplaat zagen die overeenkomt met de afmetingen van uw toestel. De meeste monoblock airco’s zijn minstens 105 cm breed; raadpleeg de gebruiksaanwijzing van het toestel voor de exacte specificaties.

2. de installatie van de airco te beveiligen

Een verankerde, stabiele installatie van uw toestel optimaliseert de prestaties ervan en verlengt de levensduur van het product. U moet de monoblock airco omlijsten met stevige houten balken, zodat hij stevig kan worden geïnstalleerd. Een latei is een soort steun die over de airco moet worden geplaatst om ervoor te zorgen dat het gewicht van de muur of het raam niet door de eenheid wordt gedragen. Het is zeer belangrijk dat uw toestel volledig waterpas staat; als het een beetje scheef staat, kan overtollig water waterschade in de kamer veroorzaken.

U moet het toestel in de buitenste behuizing schroeven. Zorg er dus voor dat je het onderste bakje, dat de condens opvangt, niet doorprikt. Met deze eenvoudige tip kunt u dure waterschade onder uw monoblock airco voorkomen. Als u de eenheid in de muur installeert, isoleer dan de omtrek goed om de hoogste energie-efficiëntie te krijgen en voorkom dat ongewenste tocht de kamer binnendringt.

3. stroomvoorziening en stopcontacten voor de airco

Als u een eerder geïnstalleerde monoblock-airco vervangt, is het zo eenvoudig als het loskoppelen van de oude eenheid en het aansluiten van de nieuwe om de juiste prestaties te krijgen. Alvorens de airco aan te sluiten, dient u zich ervan te vergewissen dat de bedrading en het stopcontact geschikt zijn voor de door het systeem vereiste spanning. Als u geen expert bent op dit gebied, neem dan contact op met een elektricien om de bedrading voor de installatie te doen. Dit is duurder, maar vermindert de kans op brand en andere elektrische problemen die uw toestel kunnen beschadigen.

4. Bescherm de airco

Aangezien een deel van een airco aan de elementen kan worden blootgesteld, is het van cruciaal belang dat de externe onderdelen goed zijn afgedicht. In de meeste gevallen kunt u een speciaal afdichtmiddel gebruiken om de behuizing van het toestel luchtdicht af te sluiten. Lees de producthandleiding of de aanbevelingen van de fabrikant voor het afdichten van het toestel.  Het lezen van de handleiding vóór de installatie kan u een hoop ellende besparen.

5. onderhoud voor betrouwbaarheid op lange termijn

Nadat u in een monoblock airco hebt geïnvesteerd en alle installatiekosten hebt betaald, kan het verleidelijk zijn om het onderhoud van de eenheid te vergeten. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw unit en helpt u geld te besparen terwijl de luchtkwaliteit verbetert. Zoals bij elk ander luchtcirculatiesysteem is het belangrijk het filter te reinigen of te vervangen volgens de instructies van de fabrikant. Maak het toestel zorgvuldig schoon en controleer het van binnen en van buiten voordat het in de zomer of winter extreem warm wordt.

Een juiste installatie en onderhoud van uw Monobloc airco zal u helpen om jarenlang comfortabel te blijven. Veel verwarming- en airconditioningbedrijven installeren geen monoblock-airco’s omdat de klus te gemakkelijk is. Deze eenheden zijn autonoom, wat betekent dat een algemene aannemer of timmerman de muur kan voorbereiden en zelfs de eenheid voor u kan installeren. Of het nu gaat om u en een vriend of een ingehuurde vakman, monoblock airco’s zijn gemakkelijk te installeren en in een mum van tijd klaar voor gebruik.

Beste monoblock airco

Merken monoblock airco’s: verschillen

Als u in de markt bent voor een monoblock airco. Elk merk biedt een verscheidenheid aan modellen om aan uw specifieke behoeften te voldoen, maar het is belangrijk om de voordelen en verschillen tussen elk merk te kennen.

Prijsklasse voor een monoblock airco

Een monoblock airco van hoge kwaliteit kost tussen de £2.500 en £3.500 bij alle merken. Naarmate de grootte van de ruimte en het BTU-vermogen toenemen, stijgen ook de kosten van krachtigere opties. Naast de prestaties zijn er nog andere kenmerken en functies die ook de prijs kunnen beïnvloeden. Wij maken enkele van de meest eenvoudige en zuinige toestellen die het meest betaalbaar zijn in vergelijking met andere modellen.

Zelfs ons merk maakt monoblock airco’s die gemakkelijker te onderhouden zijn en minder kosten om te repareren. Wij zijn gespecialiseerd in de fabricage van zeer betrouwbare airco’s met praktische kenmerken zoals corrosiebescherming of hydrofiele coating die de units veel langer in goede staat houden. De luchtkoelers hebben een slanke, robuuste structuur en zijn uitgerust met geluiddempingstechnologie voor een stillere werking. Als u speciale opties wilt, zoals afstandsbedieningen, draadloze bediening en energiezuinige functies, zult u meer geld moeten investeren in het toestel.

Koelen en verwarmen met een monoblock airco

Onder de grote merken van monoblock airco’s vindt u units die naast koeling ook verwarmingsopties bieden. Zo zijn er modellen met efficiënte warmtepompen die op koude dagen de warme lucht van buiten naar binnen pompen. Sommige luchtkoelers gebruiken een verwarmingsdraadsysteem, dat niet zo energie-efficiënt is maar langer meegaat dan modellen met warmtepompen. Net als bij de andere modellen zijn er monoblock airco’s die koelen en verwarmen combineren, terwijl u de keuze hebt om te verwarmen met een pomp of een elektrisch weerstandssysteem.

Energie-efficiëntie van een monoblock airco

Comfortabel blijven is nog nooit zo belangrijk geweest als tijdens de warmste of koudste periode van het jaar. Seizoensgebonden energieprijzen hebben de neiging omhoog te schieten wanneer u ze het meest nodig hebt, zodat iemand op zoek gaat naar een energie-efficiënter systeem om zijn maandelijkse elektriciteitsrekening te verlagen. Om de hoge prijzen tegen te gaan, fabriceren wij een universele verwarmingskabel waarmee u de elektrische warmte kunt regelen door eenvoudig de voedingskabel te verwisselen.

Sommige modellen zijn uitgerust met een thermostaatregeling die de ventilator en de compressor uitschakelt wanneer de door u ingestelde temperatuur is bereikt. Veel monoblock airco’s in uw huis of kantoor kunnen draadloos worden aangesloten voor snelle en gemakkelijke aanpassingen.

Monoblok airco’s van IZI Cool

Monoblok airco’s zijn een uitstekende keuze voor de juiste klant. Deze eenheden zijn volledig autonoom en kunnen vrij gemakkelijk worden geïnstalleerd. Afhankelijk van het model en de kenmerken kunt u de werking van deze toestellen eenvoudig regelen met de bijgeleverde afstandsbediening of het bedieningspaneel met digitale display. Let er bij de aanschaf van uw monoblock-airco op dat u de juiste maat en het juiste model voor uw kamer koopt.

Als u op zoek bent naar een model met een stillere werking, kies dan voor een monoblock airco met een twee-ventilatorsysteem in plaats van een enkele. Kies ten slotte een model met een hoge EER- of SEER-waarde om de best mogelijke energie-efficiëntie te garanderen. Nu u de verschillen kent, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over welk model het best bij uw behoeften en interesses past. Met het juiste onderhoud en gebruik kunnen deze intuïtieve airco’s uw ruimte ideaal verwarmen en koelen.

5 Voordelen van een monoblock airco

Zoekt u een manier om de temperatuur in uw woon- of werkruimte gelijkmatig te houden? Een monoblock airco is een airco zonder aparte buiteneenheid. Zowel een binnen- als een buitenunit bevinden zich in de unit. Dit is handig als u de temperatuur wilt regelen in een ruimte waar geen buitenunit kan worden geïnstalleerd. En zo biedt een monoblock airco nog meer voordelen. De voordelen van een monoblock airco zijn:

1. een monoblock airco is energie-efficiënt

Een monoblock airco kan worden gebruikt om een ruimte te verwarmen of te koelen. Naargelang u kiest voor een vaste of een mobiele monoblock-airco, kunt u dit na elkaar of tegelijkertijd doen. Veel monoblock airco’s hebben een ingebouwde thermostaat die precies controleert hoeveel warmte of koude een kamer nodig heeft. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken of de kamer wel de juiste temperatuur heeft. Dankzij de thermostaat is een monoblock airco energiezuinig en werkt hij zeer snel. Het toestel is ook uitgerust met een afstandsbediening om de temperatuur te regelen.

2. Keuze tussen een vaste of mobiele monoblock airco

Een monoblock-airco is zowel in vaste als in mobiele uitvoering verkrijgbaar. Hebt u verschillende kamers in uw huis die u wilt verwarmen of koelen? Dan is een mobiele monoblock airco de beste keuze. Dankzij de wieltjes aan de onderkant van het toestel is het gemakkelijk te verplaatsen. s Ochtends bijvoorbeeld kunt u het mobiele monoblock gewoon in uw werkkamer plaatsen en aan de slag gaan. En ’s avonds, breng het naar je slaapkamer zodat je een goede nachtrust krijgt. Wilt u meerdere kamers tegelijk verwarmen of koelen? Dit is mogelijk met een vaste monoblock airco. In de meeste gevallen wordt een permanent geïnstalleerde airco door een gespecialiseerd bedrijf aan de muur gemonteerd. Dit gaat uiteraard gepaard met extra kosten. Een mobiele monoblock-airco hoeft niet aan de muur te worden bevestigd. Er zijn geen specialisten nodig. Dit bespaart kosten.

3. Een monoblock airco heeft geen buitenunit nodig

Een monoblock airco heeft geen aparte buitenunit nodig. Dit is erg praktisch als je:

– U heeft geen ruimte voor een buitenunit

– Je wilt je gevel vrij houden

– U wilt geen lawaai op uw buitenmuur

Monobloc airco’s zijn daarom zeer geschikt voor gebouwen waar men de buitenmuur vrij wil houden, zoals

– Monumentale gebouwen
– appartementen
– Kantoorgebouwen
– Appartementsgebouwen
– Vakantiehuizen
– Woonboten
– Caravans
– Hotels en hostels
– Winkels

Een mobiele monoblock-airco heeft een uitlaatslang naar buiten nodig om de (warme) lucht af te voeren. Om een open raam te voorkomen, kunt u een raamafdichting gebruiken. Een permanent geïnstalleerde monoblock-airco heeft geen uitlaatslang nodig. Een permanent geïnstalleerde airco wordt gewoonlijk aan de muur bevestigd. Een of twee roosters laten de warmte naar buiten ontsnappen. 4.

4. Een monoblock airco vergt weinig ruimte en onderhoud

Een ander voordeel van stationaire en mobiele monoblock airco’s is dat de compacte unit weinig ruimte inneemt. Een permanent geïnstalleerde airco wordt aan de muur of het plafond gemonteerd en neemt weinig ruimte in. De enige voorwaarde voor een mobiele monoblock-airco is dat u de unit in een open ruimte plaatst. Zet uw kast of bank dus niet voor de airco. Zo kan hij zijn werk optimaal doen en blijft de temperatuur op het juiste niveau. Een praktische bijkomstigheid is dat de airco gemakkelijk toegankelijk is voor onderhoud. De filters hoeven slechts eenmaal per jaar te worden gereinigd. Om de airco nog onopvallender te maken, kiest u een monoblock airco met een aantrekkelijk design. Op die manier kan het naadloos opgaan in de stijl van uw huis.

5. een gezond binnenklimaat met een monoblock airco

Een monoblock airco is niet alleen energiezuinig, maar heeft ook een positieve invloed op het binnenklimaat. Hoge vochtigheid leidt tot schimmelgroei. Schimmel (vooral zwarte schimmel) geeft de kamer een lelijke aanblik. Ze zijn ook slecht voor je gezondheid. Als de luchtvochtigheid in uw woon- of werkomgeving meer dan 50% bedraagt, is dat al schadelijk voor uw longen. Dit verhoogt de kans dat u allergieën ontwikkelt. Bovendien ontwikkelen bacteriën, virussen en stofmijten zich wanneer de luchtvochtigheid stijgt tot 70-80%. Aangezien de ingebouwde thermostaat in de monoblock airco de temperatuur nauwkeurig handhaaft, wordt de lucht in de kamer ontvochtigd. Dit zorgt voor een gezond en aangenaam binnenklimaat.

Beste monoblock airco