Aircoheater

Ben je op zoek naar een aircoheater?

Een aircoheater is een airco die zorgt dat de lucht gekoeld wordt in de zomer en opgewarmd in de winter.

Ontdek ons gamma aan aircoheaters bij IZI Cool.

Interesse in de IZI Cool Aircoheater modellen & prijzen?

JA:


Aircoheater

Met een aircoheater is uw huis koel in de zomer en veel warmer in de winter. Deze moderne airco kan zowel koelen als verwarmen. Dit maakt het tot een zeer praktisch instrument waarmee u de omstandigheden in uw huis of kantoor te allen tijde zelf perfect kunt regelen. De grootste kunnen een heel bedrijf koelen, terwijl de kleinste perfect zijn om uw slaapkamer of auto lekker fris te houden.

Er is altijd een model dat past bij uw koelbehoeften en budget. Met een airco blijft uw huis lekker koel tijdens het heetste deel van het jaar, zodat u beter kunt werken en ontspannen. In de winter zorgt de unit voor dat extra beetje comfort om de koude dagen door te komen. Kom meer te weten over airco’s die zowel kunnen koelen als verwarmen, en welk type voor u de beste keuze is.

 • Houd uw huis comfortabel koel in de zomer en warm in de winter
 • Pas uw temperatuuromgeving eenvoudig aan uw behoeften aan
 • Bespaar geld op energiekosten met efficiënte aircoheater ontwerpen
 • Duurzame prestaties met toonaangevende modellen
Aircoheater

Aircoheater

Hoe werkt een airco?

De verwarming van een airco pompt koelvloeistof door een systeem van leidingen. In uw huis absorbeert de vloeistof de warmte van de lucht in de kamer. Een airco geeft deze warmte af in het gebouw. Hierdoor wordt de lucht in uw huis veel koeler.

Het vermogen van de airco bepaalt hoeveel lucht hij kan koelen. In de brochure staat altijd het aantal vierkante meter of kubieke meter lucht dat de airco effectief kan koelen. Op die manier kunt u gemakkelijk een model vinden dat perfect in uw kamer of flat past.

Airconditioning: niet alleen koelen, maar ook verwarmen, ventileren en reinigen

Elk type airco dat ook de lucht in uw huis kan verwarmen, wordt een aircoheater of warmtepomp-airco genoemd. Deze eenheden kunnen de stroom van hun koelvloeistof omkeren. Dit verwarmt de lucht in het gebouw en geeft je een paar graden warmer gevoel. De meeste kleine aircoverwarmers zijn niet krachtig genoeg om de verwarming te vervangen, maar ze kunnen het wel ondersteunen. Veel modellen kunnen de lucht ook zelf laten circuleren, waardoor het veel frisser en comfortabeler wordt. En er zijn airco’s die de lucht kunnen zuiveren van stof, bacteriën en zelfs allergenen. Hierdoor wordt uw binnenklimaat veel schoner.

Modellen airco’s

Er zijn een paar veel voorkomende types airco’s. Ze hebben allemaal hun eigen vorm, prijs en voordelen.

Mini airco’s

Mini airco’s zijn de kleinste units met de minste koelcapaciteit. Ze zijn ideaal voor het koelen van kleine ruimten (toilet, badkamer, slaapkamer) en voertuigen (auto, caravan, boot).

Mobiele airco’s

Mobiele airco’s bestaan uit één deel met een slang die naar buiten leidt. U kunt deze kleine en lichte apparaten meenemen naar elke plaats waar u wilt koelen of verwarmen. Ze zijn ook zeer betaalbaar, maar niet erg stil of energie-efficiënt.

Monoblock airco’s

Monoblok-airco’s worden onopvallend aan het plafond of bijvoorbeeld in een muur gemonteerd. Deze airco’s hebben een hogere koelcapaciteit, zijn energie-efficiënt en werken geruisloos. Voor veel huishoudens en bedrijven is een stationaire monoblock airco een goede keuze.

Split-airco’s

Split-airco’s bestaan uit een afzonderlijke binnen- en buiteneenheid en zijn de duurste en krachtigste airco’s op de markt. Ze moeten door een vakman worden geïnstalleerd en zullen uw hele huis of bedrijf jarenlang koelen en verwarmen. Multi-split airco’s hebben meerdere binnenunits die in afzonderlijke ruimten kunnen worden geïnstalleerd.

Eenvoudige bediening van uw airco

Airco’s die tegenwoordig op de markt zijn, zijn uitgerust met moderne elektronica, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden afgesteld. Ze zijn uitgerust met een thermostaat die ervoor zorgt dat de unit de perfecte temperatuur in uw huis handhaaft. Permanent geïnstalleerde airco’s kunnen ook worden ingesteld om op bepaalde momenten van de dag meer of minder te koelen. En als u de kamer gewoon wat koeler of warmer wilt maken, kunt u de airco vaak bedienen met een afstandsbediening of een app op uw smartphone. Zo kunt u met minimale inspanning het perfecte klimaat in uw huis creëren.

De beste airco kopen

Er zijn veel bedrijven die uitstekende airco’s op de Belgische markt aanbieden. In dit woud van opties kan het even duren voor u het meest geschikte model vindt. Als u de volgende punten in overweging neemt, zult u sneller een verstandiger besluit nemen.

Het model van de aircoheater

Wij hebben de meest voorkomende types airco’s hierboven opgesomd. Welk model past het best bij uw ruimte en levensstijl?

De capaciteit van de airco

Bereken hoeveel lucht er in uw huis of kantoor beschikbaar is. Dan kunt u gemakkelijk een ventilatorkachel bestellen die krachtig genoeg is om deze hoeveelheid lucht te koelen en te verwarmen.

Het merk van de airco

Bekende internationale merken bieden airco’s van hoge kwaliteit met lange garanties. Vaak betaal je ook voor de merknaam. En soms bent u beter af met een aircoheater van een minder bekende fabrikant.

Extra functies

Wilt u een airco die ook de lucht in uw huis reinigt, zelfs van allergenen? Heb je echt een verwarmingsfunctie nodig, of is een gewone airco (die alleen kan koelen) ook goed? En is het belangrijk dat u uw airco gemakkelijk kunt verplaatsen?

Energie-efficiëntie

Kijk op het energielabel om de airco te vinden die het minste stroom verbruikt voor het meeste vermogen.

Geluidsniveau van de airco

Vooral sommige draagbare airco’s kunnen behoorlijk lawaaierig zijn. Wil je ongestoord werken of van de zomer genieten? Dan is het raadzaam te letten op het geluidsniveau van elke airco.

Aircoheater

Hoe installeer en onderhoud je een airco?

De kleinste airco’s hoeven alleen maar te worden opgesteld, in een stopcontact te worden gestoken en te worden ingeschakeld. De grotere stationaire airco’s moeten door een vakman worden geïnstalleerd. Zij zorgen voor een perfecte en schone installatie in de woning. Zij zullen er ook voor zorgen dat er geen gaten of kieren worden achtergelaten, zodat uw airco zijn werk perfect kan doen.

Ten slotte is het raadzaam om uw airco één keer per jaar te laten onderhouden. Zo moet de koelvloeistof in de verwarming van de airco van tijd tot tijd worden bijgevuld, en dit is een ingewikkelde taak. Als u uw nieuwe airco door een vakman wilt laten installeren en onderhouden, kunt u prijsopgaven aanvragen. Op deze manier kunt u een idee krijgen van de meest betaalbare en betrouwbare aannemer voor uw airco.

De beste aircoheaters

Koelt in de zomer en verwarmt in de koudere maanden. Een aircoheater biedt het beste van twee werelden en heeft nog veel meer voordelen. Airco’s zijn er in verschillende stijlen, zodat er voor elk type ruimte een geschikte airco is.

Aircoheaters zijn er in de volgende uitvoeringen:

 • Aan de muur gemonteerde airco’s
 • Vloer- en plafondairco’s
 • Cassette-airco’s
 • Inbouw-airco’s
 • Shogun airco’s

In dit artikel zullen we u eerst iets vertellen over hoe aircoheaters werken. Dit zal duidelijk maken hoe een toestel dat een ruimte zowel kan koelen als verwarmen energie-efficiënter kan zijn dan een conventioneel verwarmingstoestel.

De technologie achter een aircoheater

Een aircoheater werkt met een warmtepompsysteem. De warmtepomp zorgt ervoor dat warmte van de ene plaats naar de andere wordt overgebracht. Een standaard airco, die alleen kan koelen, maakt gebruik van zo’n warmtepompsysteem. Hetzelfde geldt voor een koelkast.

Het warmtepompsysteem van de koelkast transporteert de warme lucht binnenin de koelkast naar buiten, zodat de ruimte binnenin de koelkast altijd de gewenste koele temperatuur heeft. De basistechnologie van een airco, een koelkast en ook een airco-verwarming is voor allemaal hetzelfde. Vier belangrijke onderdelen werken samen om warme lucht van de ene kamer naar de andere te verplaatsen.

Deze onderdelen zijn:

 • De compressor
 • De condensator
 • De expansieklep
 • De verdamper

Wanneer een ruimte moet worden gekoeld, stroomt de warme lucht in de bovenstaande volgorde door deze componenten.

De compressor, de condensor, het expansieventiel en de verdamper vormen samen het gesloten warmtepompsysteem dat het koelmiddel bevat. De compressor heeft tot taak het koelmiddel samen te persen. De door de compressor gegenereerde hoge druk pompt het koelmiddel naar de condensor.

Het koelmiddel wordt pas gecomprimeerd wanneer het warm is geworden door de warmte in de kamer.

De condensor is een lange, spiraalvormige buis. In de koelkast bevindt deze zich altijd aan de achterkant van de behuizing. De condensor heeft tot taak de warmte die aan de afgesloten ruimte wordt onttrokken, over te brengen naar de ruimte buiten de ruimte die moet worden gekoeld.

De vloeistof in de condensor koelt dus af en wordt vloeibaar. Op dit punt wordt de vloeistof naar het expansieventiel gepompt. Het expansieventiel laat de door de compressor opgebouwde druk ontsnappen. Wanneer het expansieventiel de druk verder verlaagt, wordt het koelmiddel volledig vloeibaar. Aangezien het koelmiddel nu volledig vloeibaar is, wordt het naar de verdamper gepompt. In de verdamper begint het koelmiddel warmte te onttrekken aan de directe omgeving.

Zodra de warmte aan de omgeving is onttrokken, verandert de vloeistof langzaam weer in gas. De compressor pompt dan het verwarmde gas terug naar de condensor. Hier begint het hele proces opnieuw.

Het verschil tussen een gewone airco en een airconditioningsysteem

Technisch gezien is er nauwelijks verschil tussen een airco en een aircoheater. Een airco heeft echter een heel ander effect, omdat hij ook als verwarming kan fungeren. Om dit te bereiken is er slechts één onderdeel toegevoegd, de schakelklep.

Een klimaatregelingsapparaat heeft hetzelfde systeem als een klimaatregelingsapparaat, zoals hierboven beschreven. Een keerklep zorgt er alleen voor dat het koelmiddel nu in de tegenovergestelde richting stroomt. Wanneer de verwarming van de airco als verwarming moet werken, wordt de richting van de koelmiddelstroom omgekeerd. Nu wordt koude lucht uitgestoten in plaats van warme lucht. De spiraalcondensor voelt nu koud aan in plaats van warm, omdat de koude lucht nu naar de verdamper wordt getransporteerd.

Aircoheater

Aircoheater

Waarom een aircoheater zo energie-efficiënt kan zijn

Een aircoheater heeft vele voordelen. Een van de belangrijkste is dat een airco zeer energie-efficiënt is. Veel mensen vragen zich af hoe dit mogelijk is, aangezien elektrische kachels bekend staan als energievreters. Nu de technologie achter een airco-verwarming duidelijk is, kan het energiebesparende aspect van de airco-verwarming beter worden uitgelegd. Een elektrische kachel gebruikt 100% elektriciteit om warmte op te wekken.

Een aircoheater verbruikt veel minder elektriciteit. Een airco wekt geen elektriciteit op, maar gebruikt het warmtepompsysteem om warme lucht van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen. De enige onderdelen van een airco die elektriciteit verbruiken zijn de compressor en de ventilatoren. Deze twee componenten verbruiken veel minder elektriciteit dan de verwarmingselementen in een elektrische kachel.

 • Verlaag uw energierekening met een energiezuinige airco
 • Geniet het hele jaar door van een comfortabele omgeving zonder u zorgen te maken over hoge elektriciteitskosten
 • Krijg een betrouwbare klimaatregeling zonder uw budget op te offeren
 • Bespaar tijd en moeite met een eenmalige installatie die jarenlang meegaat

De andere voordelen van een airco

Een aircoheater is niet alleen gemakkelijk voor uw portemonnee door zijn energie-efficiëntie, maar heeft nog veel meer voordelen.

Air conditioner kachels zijn milieuvriendelijk

Een airco drukt een groen stempel op het milieu. Aircoheaters zijn veel milieuvriendelijker dan elektrische kachels, omdat ze veel minder energie verbruiken. Tegelijkertijd stoten airco’s veel minder CO2 uit dan een conventioneel verwarmingssysteem.

Airconditioning kachels zijn zeer praktisch

Omdat ze de functie van zowel een airco als een verwarming hebben, zijn airco’s ruimtebesparend. Waar vroeger twee units nodig waren om een ruimte te koelen en te verwarmen, hoeft met de airco een ruimte slechts met één unit te worden gevuld.

Groot gebruiksgemak

Een aircoheater is zeer gemakkelijk in het gebruik. Het inschakelen van de verwarmings- of koelfunctie gebeurt met één druk op de knop. Het is ook gemakkelijk om de gewenste kamertemperatuur in te stellen. De ingebouwde temperatuurregelaar zorgt voor een constante temperatuur in de kamer.

Stille werking

Airco’s maken nauwelijks geluid. Vervelend gebrom dat de gemoedsrust verstoort, is geen probleem met een aircokachel.

Gelijkmatige luchtverdeling

Airco’s verspreiden koude of warme lucht snel en gelijkmatig in de ruimte waarin zij zich bevinden. Dit betekent dat er geen straling is die een groot temperatuurverschil in de kamer veroorzaakt.

Airco’s zijn gemakkelijk te onderhouden

De technologie waarop luchtverhitters zijn gebaseerd, bestaat uit de hierboven beschreven componenten. Ten eerste zijn deze onderdelen zeer duurzaam. In de tweede plaats is de reparatie van een van deze onderdelen niet al te duur als er een defect optreedt.

Airco IZI COOL prijzen

8 Voordelen van een monoblock airco of een airco zonder buitenunit

Het regelen van de temperatuur in uw huis is een belangrijk onderdeel van uw dagelijks comfort, maar uw huidige airco kan meer kwaad dan goed doen. Verouderde en inefficiënte units kunnen ervoor zorgen dat u in vlammen opgaat tijdens de hete zomermaanden die voor de deur staan. Als u besloten hebt uw koelsysteem te upgraden, krijgt u te maken met een aantal opties die u een beetje in verwarring kunnen brengen. U moet ervoor zorgen dat u de verschillende opties onderzoekt, zodat u degene kunt vinden die voor u geschikt is.

Een van de beste opties zijn airco’s. Deze eenheden bestaan al enige tijd, maar ze worden vaak genegeerd. Maar als je deze eenheden weglaat, kun je een geweldige kans missen. Hieronder vindt u enkele van de voordelen van airco’s zonder buitenunit – monoblock airco’s – om u te helpen beslissen of een airco geschikt is voor u.

1. bespaar geld met een monoblock airco

Uw huis koelen tijdens een hete zomer kan een grote aanslag zijn op uw portemonnee, en in plaats van te betalen voor een spannende strandvakantie, ziet u uw euro’s het raam uitgaan. De energieprijzen stijgen van jaar tot jaar en het einde van uw facturen is nog niet in zicht. Een van de belangrijkste factoren in deze kosten is de inefficiëntie van uw huidige unit. Met een opgewaardeerde airco kunt u uw maandelijkse kosten aanzienlijk verlagen. Aangezien ze aanzienlijk minder energie verbruiken, zullen uw facturen drastisch dalen aangezien u naar verluidt 20-30 procent per maand kunt besparen door over te schakelen op een airco.

2. beter voor het milieu

De hogere efficiëntie van deze units helpt ook uw koolstofvoetafdruk aanzienlijk te verkleinen. Units kunnen strategisch worden geplaatst in meerdere kamers, en elke unit kan onafhankelijk werken. Zo kunt u units in een bepaalde kamer laten werken zonder ook andere kamers te moeten koelen die u niet wilt koelen. Dit vermindert het energieverbruik in het hele huis, wat de impact op het milieu vermindert en u op zijn beurt geld bespaart. Alle componenten verbruiken ook aanzienlijk minder energie dan hun conventionele tegenhangers. Dit is één kleine stap die u kunt zetten om de toekomst van onze planeet te beschermen.

3. meer comfort met een monoblock airco

Wanneer u een airco installeert, hebt u de volledige controle over waar u deze wilt plaatsen en hoeveel units u nodig hebt. U kunt het overal in uw huis plaatsen zonder grote vernielingen. Zoals u waarschijnlijk heeft gemerkt, hebben verschillende delen van uw huis verschillende temperaturen. Terwijl het in de ene kamer het grootste deel van de tijd koud is, kan het in een andere kamer constant vochtig zijn. Daarom heeft uw huis meer dan één alles-in-één systeem nodig. Met deze toestellen kunt u ze in warme kamers plaatsen om de temperatuur beter te regelen.

4. aan ieders temperatuurbehoefte te voldoen

In uw familie zijn er waarschijnlijk verschillende meningen over hoe koud of warm uw huis moet zijn. Vaak heb jij het warm terwijl een ander familielid in een deken ligt te bevriezen. Dit kan uiterst problematisch zijn als uw koeleenheid de temperatuur van het hele huis moet wijzigen. Met airco’s kunt u de temperatuur voor elke kamer afzonderlijk instellen, waardoor iedereen tevreden blijft en u ruzie door onaangename temperaturen kunt voorkomen.

5. Stille werking van een monoblock airco

Veel opties kunnen lawaaierig en hinderlijk zijn, waardoor u zich thuis niet kunt ontspannen of werken. Ze kunnen ook uw vermogen om gezond te slapen belemmeren en u de hele nacht wakker houden omdat ze aan en uit gaan. Omdat de hoofdcomponenten van een kanaalloze airco zich buiten uw huis bevinden, vindt een groot deel van de werking plaats buiten uw woonruimte, waar u het niet hoeft te horen. U merkt waarschijnlijk niet eens dat het apparaat aan staat, terwijl u nog steeds van de gekoelde lucht geniet.

6. airco’s vereisen weinig installatie

Deze draadloze airco’s vergen weinig tijd of werk om in uw huis te installeren, en een aannemer kan de klus in veel minder tijd klaren dan een traditioneel model. Grote kanaalopties vereisen een aanzienlijke verstoring van uw huis, verstoren uw dagelijkse routine en kunnen meerdere weken in beslag nemen. De installatie van leidingen vereist soms het openbreken van muren en het doorstaan van het hele vernietigings- en reparatieproces. Aan de andere kant nemen kanaalloze airco’s veel minder tijd in beslag om te installeren en vereisen ze weinig aanpassingen aan uw huis. Je zou binnen een dag een nieuw systeem kunnen hebben.

7. verwarming met een monoblock airco

Wanneer u uw huidige systeem vervangt door deze nieuwe units, vervangt u niet alleen uw airco, maar ook uw verwarmingssysteem. Alle voordelen van persoonlijke controle, efficiëntie en comfort gelden ook voor het verwarmen van uw huis dankzij een airco met verwarming. Met een airco met verwarming bespaart u niet alleen aanzienlijk op elektriciteitskosten in de zomer, maar ook op verwarmingskosten wanneer het kouder wordt. Een airco-verwarming is een echte all-round oplossing die u het hele jaar door helpt.

8. verbetering van de luchtkwaliteit

De kwaliteit van de lucht in uw huis is een andere belangrijke factor voor het comfort van uw leefruimte, en een slechte luchtkwaliteit kan een aanzienlijke invloed hebben op de gezondheid van uw gezin. Onzichtbare deeltjes die in uw huis zweven, kunnen allergieën verergeren, ademhalingsproblemen verergeren en ziekten verspreiden. De meeste conventionele kanalensystemen werken de verspreiding van deze problemen in de hand en moeten regelmatig worden schoongemaakt om ze te voorkomen.

Deze regelmatige schoonmaakbeurten kunnen duur en tijdrovend zijn. De uitgebreide filtratie in ductless systemen kan een aanzienlijk aantal in de lucht zwevende deeltjes elimineren die momenteel de luchtkwaliteit in uw huis aantasten. Plus, deze units zijn veel makkelijker schoon te houden.

Een monoblock airco kopen

Uw koelsysteem speelt een belangrijke rol in het comfort van uw huis, en er zijn veel opties die u kunt overwegen. Er is een breed scala van verschillende soorten ductless airco’s om uit te kiezen, en u moet de tijd nemen om de beschikbare opties te bekijken. U wilt niet iets missen dat u kan helpen. Hoewel deze specifieke systemen vaak over het hoofd worden gezien, zullen de volgende voordelen van monoblock airco’s u laten zien waarom u ze niet moet negeren als een haalbare optie.

Aircoheater

Aircoheater