Airco met buitenunit kopen

Een airco met buitenunit is perfect geschikt wanneer je voldoende plaats hebt om een buitenunit te plaatsen.

Voor een airco met buitenunit van de beste kwaliteit moet je bij IZI Cool zijn.

IZI Cool heeft niet alleen airco’s van de beste kwaliteit maar biedt daar bovenop een uitstekende service.

Interesse in ons gamma aan airco’s met buitenunit?

Neem dan gerust contact op voor jouw gepersonaliseerde prijsofferte:


Beste airco met buitenunit kopen

Niemand zou moeten zweten als hij thuis zit. De kosten van een centrale airco doen veel mensen zich afvragen of het niet beter zou zijn genoegen te nemen met zweet en ongemak. Uw huis is uw persoonlijke ruimte waar u zich moet ontspannen en op uw gemak moet voelen.

In de zomer is daar vaak airconditioning voor nodig. Voor een groeiend aantal consumenten die hoge maandelijkse energierekeningen en een ingewikkeld installatieproces willen vermijden, bieden airco’s met buitenunits de oplossing. Hoewel er een paar verschillende soorten airco’s zijn die werken als alternatieven voor centrale airconditioning, wilden we vandaag de nadruk leggen op airco’s met buiteneenheden en wat u moet weten als u bezig bent er een te kiezen.

Airco met buitenunit kopen

Wat is een airco met een buitenunit?

Airco’s voor buitenopstelling, vaak mini-split airco’s genoemd, bestaan uit een paar hoofdcomponenten:

– Een buitencondensor die koele lucht naar de binnencomponenten pompt.

– Een binnenunit die u overal aan de muur of het plafond kunt monteren en die de koele lucht het huis in zuigt.

– Een verbindingspijp die de voedingskabel, de koelmiddelslangen en de condensafvoer bevat.

Het eindresultaat is een koeleenheid die eruitziet als een centrale airco, maar geen leidingen in de muren of op zolder nodig heeft. Als u weet dat het tijd is om in een nieuwe airco te investeren, maar u woont in een huis waar nog nooit leidingen zijn geïnstalleerd, of u bent klaar om te upgraden naar een meer energie-efficiënte koeloplossing, dan zijn airco’s met buitenunit de meest logische keuze. Maar dit zijn niet de enige redenen om voor dit type airconditioning te kiezen.

De voordelen van een airco met buitenunit

Hoewel de initiële kosten van een airco voor buitengebruik meestal hoger zijn dan die van een centrale of raamairco, zijn er een paar belangrijke redenen waarom veel mensen er de voorkeur aan geven.

Beter energierendement

Airco’s met buiteneenheden doen het qua energieverbruik beter dan andere airconditioningopties. Als u een toestel met Energy Star-certificaat koopt, kunt u tot 30% besparen op uw totale energiefactuur.

Eenvoudiger installatie

Hoewel de meeste klanten nog steeds een beroep zullen willen doen op een airconditioningspecialist voor hulp bij de installatie, zijn mini-split airco’s veel gemakkelijker te installeren dan centrale airco’s, waarvoor leidingwerk nodig is. Het is nog steeds raadzaam de hulp van een technicus in te roepen, maar als u handig bent, kunt u uw airco voor buiten waarschijnlijk zelf installeren.

Beter tegen allergieën

Na verloop van tijd kunnen vuil, stof en vocht zich ophopen in de luchtkanalen als gevolg van condensatie. Dit kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken voor mensen met een allergie. Het schoonmaken van uw luchtkanalen is een ingewikkeld en duur proces, maar met een mini-split airco hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

Stil

Terwijl centrale airco’s tamelijk stil zijn, staan raamairco’s erom bekend dat zij een hoger decibelniveau hebben wanneer zij in werking zijn. Airco’s met buitenunit daarentegen koelen net zo goed als een centrale airco, en zonder veel lawaai te maken.

Meer controle over de temperatuur

Centrale airconditioning koelt het hele huis. Raamunits koelen de ruimte waarin ze zijn geplaatst. Minisplit airco’s kunnen naar behoefte één kamer of meerdere kamers koelen, maar u hebt de flexibiliteit om de temperatuur van specifieke kamers te regelen. Als verschillende mensen in huis een verschillende mening hebben over de beste temperatuur, kunt u geschillen vermijden en tegelijk besparen op de koelingskosten, wat niet mogelijk is met centrale airco’s.

Sommige klanten die al centrale airconditioning hebben, kiezen ook voor een mini-split airco met een buitenunit om minder energie te verbruiken en toch vergelijkbare resultaten te bereiken. En voor wie het buizenstelsel van een centrale airco wil vermijden, is het een voor de hand liggende keuze.

Een mini-split airco kopen met een buitenunit

Als u overweegt te investeren in een minisplit airco met buitenunit, zijn er een paar belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij uw zoektocht om er zeker van te zijn dat u de beste unit voor uw behoeften krijgt.

Prijs van de airco met buitenunit

De initiële kosten zijn het grootste nadeel van de aankoop van een airco met een buitenunit. Zelfs de goedkoopste modellen kosten iets minder dan 2.500 euro, terwijl de duurdere modellen rond de 5.000 euro kosten. Als u een airco wilt met een buitenunit die krachtig genoeg is om een grote ruimte te koelen, of een multi-zone unit die meerdere ruimtes kan koelen, moet u eerder aan de hogere kant van de prijsschaal rekenen. Als u een model met een warmtepomp voor de winter wenst, zal dit ook de kosten verhogen.

Naast de prijs van het toestel zelf, moet u rekening houden met twee belangrijke extra kosten: de installatie en de lopende energiekosten. Sommige ambitieuze doe-het-zelvers kunnen misschien zelf een mini-split airco installeren, maar de meeste klanten zullen een airconditioningspecialist moeten inhuren. Voordat u een airco met een buitenunit koopt, moet u de tijd nemen om een airconditioningspecialist bij u in de buurt te bellen om een idee te krijgen van hoeveel extra de installatie zal kosten en hoe de prijs voor verschillende modellen kan variëren.

De tweede categorie is bijzonder goed nieuws. Uw energiekosten zullen lager zijn met een mini-split airco dan met elk ander type airco met dezelfde koelcapaciteit. Maar natuurlijk zal hij meer energie verbruiken dan zonder, en een airco met meer vermogen en meer zones zal ook meer energie verbruiken. Wees voorbereid op hogere energierekeningen als u vóór de installatie niets voor koeling gebruikte.

Aantal zones

Er zijn airco’s met één zone met een buitenunit die één kamer koelt, en modellen met meerdere zones die meerdere kamers kunnen bedienen. Als u echter in een huis woont met meerdere kamers die u koel moet houden, is het belangrijk dat u een airco koopt met het juiste aantal zones. Een van de voordelen van zones is dat u elke zone afzonderlijk kunt regelen. Een airco met vier zones kan bijvoorbeeld worden ingesteld op vier verschillende temperaturen, afhankelijk van de voorkeuren van de mensen in de vier kamers.

Hetzelfde geldt voor eenheden met twee of drie zones. Met meerdere zones kunt u voorkomen dat u veel energie verspilt door de temperatuur in verschillende kamers aan te passen. Of u kunt de airco met buitenunit volledig uitschakelen in elke kamer die op dat moment niet in gebruik is. Deze koelstrategie bespaart niet alleen geld, maar is ook iets wat niet mogelijk is met centrale airconditioningsystemen.

Capaciteit / BTU vereisten

Het vermogen van alle airco’s wordt gemeten in BTU’s. Hoe hoger de BTU’s, hoe groter de ruimte die een airco effectief kan koelen. In veel gevallen wordt in de specificaties van een product een specifieke kamergrootte vermeld, maar u kunt ook uw eigen berekeningen maken op basis van de BTU-waarden. In het algemeen kunnen BTU’s op deze manier worden omgerekend naar kamergrootte:

Als u op een plaats woont waar de temperatuur vaak hoger is dan 90°, moet u ongeveer 30% toevoegen aan het aantal BTU’s dat nodig is voor de kamer. Maar deze getallen geven u een goed uitgangspunt om de beste airco voor buitenopstelling voor uw woonruimte te bepalen.

Energie-efficiëntie

Veel airco’s zijn Energy Star-gecertificeerd, zodat u meteen weet dat u veel opties hebt die goed scoren op het gebied van energie-efficiëntie. Natuurlijk, als u een grotere ruimte of meerdere kamers wilt koelen, zal het energieverbruik toenemen. Maar als u alleen de ruimte kunt koelen die u gebruikt, kunt u uw verbruik laag houden. Als u moet kiezen tussen verschillende modellen en energie-efficiëntie belangrijk voor u is, moet u letten op de SEER-waarde. Elke mini-split airco heeft een waarde die in de technische gegevens wordt vermeld, en hoe hoger het getal, hoe beter de prestaties van de airco in termen van algemeen energieverbruik.

Spanning

Veel airco’s gebruiken een standaard 110-120 volt stopcontact, maar sommige grotere modellen hebben een hoger voltage nodig. Als u een model koopt waarvoor een 220- of 240-voltstekker nodig is, moet u een elektricien inschakelen om te voorkomen dat er een zekering springt of zelfs brand ontstaat. Dit is een belangrijke factor om te overwegen wanneer u een airco koopt. Als u op de installatiekosten wilt besparen, moet u nagaan welk type stopcontact nodig is voor het toestel.

Eenvoudige installatie

Waarschijnlijk zult u een beroep moeten doen op een airconditioningbedrijf dat ervaring heeft met het installeren van ventilatieopeningen om de installatie voor u te doen. Sommige fabrikanten van mini-split airco’s stellen zelfs een professionele installatie verplicht als u gebruik wilt maken van de productgarantie. Vraag uw plaatselijke aannemers naar hun ervaring met het installeren van verschillende soorten mini-split airco’s. Er kunnen er zijn waarmee zij hebben gewerkt die heel omslachtig te installeren zijn en extra kosten met zich meebrengen, en andere waarvan zij weten dat die van hoge kwaliteit zijn en voor hen gemakkelijker zijn om mee te werken, zodat u geld bespaart.

Als u besluit de installatie zelf te doen, doe dan onderzoek om een idee te krijgen van wat u te wachten staat. In veel gevallen zullen de beoordelingen van de verschillende modellen u een idee geven van hoe ingewikkeld de installatie zal zijn. Als u niet zeker weet of u de taak aankunt, is het het veiligst een professional in te schakelen.

Duurzaamheid

Het spreekt vanzelf dat een investering van een dergelijke omvang als een airco met een buitenunit een investering is die u voor de lange termijn moet doen. U wilt niet jarenlang te maken hebben met dure reparaties of zelfs een complete vervanging. Sommige airco’s voor buitenopstelling worden geleverd met garantie, zodat u langer op het product kunt vertrouwen, of het in ieder geval met een minimum aan gedoe kunt laten repareren. Reviews en de reputatie van het merk kunnen u ook een idee geven van hoe lang de toestellen bij andere klanten hebben standgehouden. Om een beter idee te krijgen van de beste merken, leest u het gedeelte over de merken hieronder.

Airco met buitenunit kopen

Extra kenmerken van de airco

Extra gebruik

Veel mini split airco’s hebben ook een verwarmingsfunctie, en sommige hebben ook een luchtzuiveringsfunctie. Afhankelijk van het klimaat waarin u woont, is het waarschijnlijk raadzaam een unit te kiezen die ook tijdens de wintermaanden warmte levert.

Afstandsbediening

Sommige airco’s worden geleverd met een afstandsbediening die de bediening vergemakkelijkt. Wij raden u aan deze functie te gebruiken.

Programmeerbare timer

Programmeerbare timers kunnen helpen geld te besparen door het gemakkelijker te maken de airco zo in te stellen dat de kamer op een bepaalde temperatuur wordt gehouden op bepaalde tijden van de dag.

Herbruikbare filters

Filters voor airco’s kunnen duur zijn. Een unit die u kunt schoonmaken en hergebruiken kan u veel geld besparen gedurende de levensduur van de airco.

Een split-airco kopen: handleiding

Moderne airco’s zijn ontworpen om uitzonderlijk comfort en efficiëntie te bieden in vergelijking met eenheden die iets meer dan een decennium geleden werden vervaardigd. Hoewel er veel opties voor airconditioning zijn, kiezen de meeste huiseigenaren voor een split-airco als hun centrale verwarmings- en koelsysteem. De prestaties van een split-airco kunnen worden verbeterd met een aantal opties om de bedrijfskosten en het geluidsniveau te verlagen.

Split airco onderdelen

Split airco’s bestaan uit drie afzonderlijke componenten die samenwerken om het binnenklimaat op de juiste manier te conditioneren. In residentiële toepassingen helpt het isoleren van de condensor uit de buurt van de ventilator om het lawaai te verminderen dat gepaard gaat met de werking van de motor en de compressor.

Oven

De ovens zijn verkrijgbaar op aardgas, propaan en stookolie. Elke oven bestaat uit een ontstekingssysteem, een verbrandingskamer, branders en een warmtewisselaar. Wanneer de thermostaat om warmte vraagt, ontsteekt het elektronische ontstekingssysteem een waakvlam die een gas-zuurstofmengsel in de verbrandingskamer doet ontbranden. De ventilator leidt de koelere ruimtelucht door de warmtewisselaar, en de resulterende warmere lucht wordt terug het gebouw in geblazen.

Verdamper spoel

De verdamperspoel is verbonden met de kachel en zorgt voor koeling in de zomer. Als een essentieel onderdeel van het koelcircuit zet de batterij een koelmiddel onder hoge druk om in een vloeistof onder lage druk. De ventilator zuigt de warmere kamerlucht van de retourzijde van de airco door de batterij. De warmte wordt geabsorbeerd door het koelmiddel en de koelere lucht wordt terug in de leefruimte geblazen.

Condensator

De condensor bestaat uit de condensatiespoel, de ventilator en de compressor. Wanneer het met warmte verzadigde lagedrukgas in de condensor komt, wordt het koelmiddel door de mechanische werking van de compressor samengeperst en omgezet in een hogedrukgas. Wanneer het koelmiddel de compressor verlaat en in de condenserspoel terechtkomt, onttrekt een ventilator warmte aan het koelmiddel en geeft die af aan de omgevingslucht.

Technologieën voor split-airconditioning

De technologie van split-airconditioning wordt steeds beter, en er zijn veel verschillende modellen en rendementen waaruit u kunt kiezen. Bij het vergelijken van verschillende merken en modellen is het belangrijk de kwaliteit van het vakmanschap, de ratings en de functies te beoordelen. De meest voorkomende split-systeem configuraties zijn:

Eentraps airconditioning compressor

Een eentraps airconditioningcompressor werkt op volle capaciteit, ongeacht de heersende belasting van de ruimte. Single-split airco’s zijn minder duur, maar ook het minst efficiënt.

Tweetraps airconditioningcompressor

Een tweetraps aircocompressor draait op een lagere snelheid in mildere omstandigheden. Bij slecht weer treedt de tweede trap in werking en levert meer vermogen. Tweetraps aircocompressoren helpen de maandelijkse bedrijfskosten te verlagen, maar zijn duurder om te installeren.

Ventilator met toerentalregeling: Een ventilator met toerentalregeling past het toerental van de ventilator nauwkeurig aan de belasting van de ruimte aan. Bij milde temperaturen verbruikt de ventilatormotor minder elektriciteit, maar biedt hij toch meer comfort dan ventilatoren met één snelheid. Een snelheidsgeregelde ventilator in combinatie met een tweetrapscompressor biedt het best mogelijke comfort en de laagste energiekosten.

SEER-waarde

Airco’s worden beoordeeld volgens de SEER-norm (Seasonal Energy Efficiency Ratio). In wezen is SEER een maatstaf voor de koelcapaciteit van de eenheid bij een bepaalde temperatuur, gedeeld door de hoeveelheid verbruikte elektriciteit. Een hogere SEER-waarde betekent dat de eenheid efficiënter is.

Split airco fabrikanten

De grote fabrikanten van split-airco’s verkopen hun units onder verschillende merknamen om hun marktaandeel te vergroten. In de meeste gevallen zijn de ovens en airco’s in de productlijn niet van elkaar te onderscheiden. De consument wordt aangeraden na te gaan of de fabrikant uitgebreide classificaties heeft gepubliceerd die wellicht geschikter zijn voor de plaatselijke weersomstandigheden. Het is ook belangrijk dat de aanjager, de condensor en de verdamperspoel op elkaar zijn afgestemd voor een optimaal rendement. Het gebruik van een warmtewisselaar met een lagere SEER-waarde en een oude oven met een nieuwe condensatie-unit kan het rendement negatief beïnvloeden en de unit beschadigen.

Waarom een airco kopen?

Het installeren van een airco kan u aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van raamairco’s en uw huis de hele zomer lang comfortabel koel houden. Hieronder vindt u vier belangrijke voordelen van het installeren van een moderne airco in uw huis.

Verhoogde vastgoedwaarde

De meeste huizenkopers willen het comfort en de koeling van airconditioning in het hele huis. Centrale ventilatie is zo geaccepteerd als standaard dat woningen met raamventilatoren lagere aanbiedingen en lagere verkoopprijzen kunnen afdwingen in vergelijking met woningen met vergelijkbare kenmerken. Upgraden naar centrale airconditioning is een gezonde financiële investering die zich aanzienlijk kan terugbetalen bij de verkoop, waardoor uw huis sneller en voor de door u gewenste prijs wordt verkocht.

Verbeterde temperatuurregeling

Moderne ontwikkelingen in de thermostaattechnologie maken een nog grotere controle over de temperaturen in uw huis mogelijk. Programmeerbare thermostaten kunnen zo worden ingesteld dat de temperatuur overdag hoger is als er niemand thuis is, en ’s avonds tot een aangenaam niveau wordt verlaagd voordat u thuiskomt. Dit kan uw energierekeningen aanzienlijk verlagen en een comfortabele omgeving creëren voor u en uw gezin. Met sommige geavanceerde systemen kunt u de temperatuurinstellingen op afstand regelen vanaf uw smartphone, tablet of desktopcomputer, waardoor u nog meer flexibiliteit krijgt bij de klimaatregeling.

Verbeterde luchtkwaliteit

De beste airco’s maken gebruik van geavanceerde filtratiemethoden om stofdeeltjes te verwijderen en de binnenlucht schoner te maken. Voor extra filtratievermogen kunt u ook een luchtzuiveringssysteem of HEPA-filter aan uw nieuwe airco toevoegen. HEPA-filters worden gebruikt in ziekenhuizen, cleanrooms en andere ruimten waar de luchtkwaliteit van kritiek belang is. Door HEPA-technologie in uw thuissysteem te integreren, kunt u een gezondere omgeving creëren voor gezinsleden met astma, allergieën en andere aandoeningen van de luchtwegen.

Minder lawaai binnenshuis

Een van de grootste klachten over raamairco’s is het lawaai dat ze in huis maken. De condensatie-eenheid van split-airco’s bevindt zich daarentegen buiten de woning en maakt tijdens de werking geen buitensporig lawaai in de woning. Dit is vooral belangrijk in kamers waar mensen normaal TV kijken of naar muziek luisteren; de stilte die door een airco wordt geproduceerd, kan deze activiteiten versterken en een comfortabeler leefomgeving creëren. Airco’s met een buitenunit bieden huiseigenaars tastbare voordelen, omdat ze een leefbaarder omgeving creëren in elke kamer van uw huis. Door te kiezen voor een betrouwbaar airconditioningsysteem kunt u geld besparen en de waarde van uw huis nu en in de toekomst verhogen.

Eén airco voor één kamer of voor het hele huis

We kennen allemaal de voordelen van centrale airconditioning – het hele huis blijft koel, het is gemakkelijk in te stellen en het is meestal stiller. Maar soms hoef je niet het hele huis te koelen. Misschien zijn de kinderen naar school en kun je hun kamers op slot doen. Soms krijgt maar één kamer de middagzon en is een beetje afkoeling nodig. De initiële kosten kunnen de beslissende factor zijn. Een nieuwe centrale airco kost duizenden dollars, terwijl een kamerunit slechts honderden dollars kost. Als u een ouder huis hebt en nooit centrale verwarming hebt gehad, kunnen de kosten voor het installeren van kanalen te hoog zijn.

Uw persoonlijke levensstijl kan een rol spelen als u veel reist. Waarom zou je het hele huis koelen als er niemand thuis is? Misschien is airconditioning in de slaapkamer genoeg om je comfortabel te houden. Er zijn mensen die in klimaten leven waar de behoefte aan centrale lucht minimaal is, misschien zelfs overbodig. Anderen zijn buiten en hebben gewoon geen centrale airconditioning nodig. In sommige gebieden kunt u een “ventilator voor het hele huis” op zolder installeren en het huis comfortabel houden door de ramen een paar centimeter open te zetten en de ventilator aan te zetten om de koelere avondlucht door het huis te zuigen.

Er worden nieuwe systemen ontwikkeld die geen leidingwerk vereisen en waarmee u kunt beslissen hoeveel kamers u tegelijk wilt koelen. Aangezien de energieprijzen blijven stijgen, wordt het steeds minder aantrekkelijk om het hele huis te koelen. Een raamgordijn kan het verschil maken in een extra slaapkamer of kantoor. Een kleinere airco kan van kamer naar kamer worden verplaatst wanneer de behoeften veranderen en de laagste initiële kosten belangrijk zijn, bijvoorbeeld in een verhuurobject. Gezien de hoge initiële installatiekosten van een centrale unit, is het raadzaam de kosten en het comfort van de twee types zorgvuldig tegen elkaar af te wegen en te beslissen wat het beste is voor u en uw gezin.

Airco met buitenunit kopen